Prije 20 godina, Eduardo Sanchez i Daniel Myrick su nam donijeli Blair Witch Project horor film. Nekima je taj film bio zastrašujuć, dok drugima nije, ali je definitivno bio nešto novo, nešto drugačije, a pogotovo njegov marketing, gdje su se ljudi zaista pitali ‘jeli to istinit događaj ili nije’. Nakon tog filma uslijedili su nastavci od Joe Berlingera Book of Shadows: Blair Witch 2 i Adam Wingardov Blair Witch. Ali sada nam stižu informacije da je originalni filmaš Sanchez i dalje zainteresiran za nastaviti franšizu novim filmom.

The Blair Witch Project (1999)

Sanchez kaže:

“I dalje mislim da ima načina donijeti natrag dio misterije Blair Witcha, što je njezina novina. Nisam siguran jesu li nastavci pravi način za to. Za mene, to bi bio trebao biti jedinstveni jedan film. To bi trebao biti film koji je nekako imao, a opet nije pronašao snimke, naravno, ali nešto što čini nešto što ne izgleda kao normalan film, koji nema istu temu kao normalan film.”

On dodaje:

“Mislim da su Blair Witch filmovi trebali ići unatrag. Mi smo se trebali vratiti u prošlost i izrađivali vremenske dijelove mitologije i tih elemenata. Ali opet, donoseći unikatnu viziju, bilo da je to novi filmaš, novi scenarist ili netko, ali tko će donijeti unikatnu viziju tome, što ga razlikuje od svega drugog u tom svemiru, u tom svijetu.”

Sanchez je zainteresiran biti više uključen u budući film, govoreći:

“Ja sam oduvijek imao želju napraviti origin priču kako je Elly Kedward proglašena krivom i protjerana u šumu, te što se dogodilo tom, Blair Townshipu, u kasnim 1700′. Što se s njima dogodilo? Za mene, to je bio film koji sam prvi htio napraviti nakon Blair Witch. Imali smo jedan mali prostor u kojem mislim da smo ga mogli dobiti. U kojem smo ga mogli napraviti, ali raspored nije bio ispravan. Jednostavno nije, zbog mnogo različitih razloga.”

On je nastavio:

“Znam da smo Dan i ja i [producent] Gregg [Hale], kada smo razgovarali o Blair Witch franšizi, uvijek smo smatrali da će svaki od filmova imati svoj potpis. Prije svega, oni očigledno ne bi smjeli biti pronađeni snimci, pogotovo vremenski komadi. Mislili smo snimati Rustin Parrovu priču u crno bijelom i snimati Elly Kedward priču s potpuno nepoznatom glumicom iz Europe, s jako debelim naglascima. Učiniti ga jedinstvenim i vjerodostojnim. Kako su Sjedinjene Države izgledale u to vrijeme. Mislim da je to, za mene, još uvijek uzbudljivo, jer bez obzira je li to Blair Witch ili nešto drugo, još uvijek imam te ideje, i još uvijek imam neke filmove koje bih volio napraviti, bez obzira jesu li s Blair Witcha ili ne, ne znam.”

Što mislite o Sanchezovoj ideji i jel bi voljeli vidjeti novi Blair Witch film?