Serija inspirirana filmom iz 1973-će, istog imena, o tematskom parku u budućnosti nastanjenom umjetnim bićima.

Žanr:

 

Drama, misterija, sci-fi

Kreator:

Lisa Joy, Jonathan Nolan

Glumci:

Thandie Newton, Jeffrey Wright, James Marsden

 Westworld (2016) on IMDb

 

westworld

Vrlo popularna i nahvaljena HBO serija, napravljena prema istoimenom filmu iz 1973-će godine.

Seriju je nahvalila i kritika i publika. Kao i većinu HBO serija.

Mišljenja sam da je hrpa njihovih serija napuhana i velikom promocijom dignuta u nebesa.

Pošto ću sada pisati o stvarima u seriji koje mi se nisu svidjele, a bilo ih je dosta, samo sam htio reći da mi serija uopće nije loša, samo nije mi ni blizu popularnosti koju uživa.

Po meni glavni problem serije je western “dio”. Zato što je zapravo priča unutar njega onako prosječna, ali pravi wester dijelovi su jako loši, dosadni i potpuno zaboravljivi.

Cijelo vrijeme dok traju događaji unutar wester “dijela” ne mogu dočekati da prođe i da vidim što će biti dalje u ostatku serije.

Serija je poprilično usporena i razvučena (opet kao i većina HBO serija), kako bi priču koja je možda pre kratka nagurali u što više epizoda.

Dobre strane serije su definitivno odlične misterije, koje su nažalost djelomično uništene ogromnom promocijom serije, tako da cijelo vrijeme razmišljaš o njima i tako uspiješ većinu unaprijed riješiti (sve osim zadnje koja me dobro iznenadila i time digla moj ukupni dojam serije).

Glumci su odlični, zapravo fantastični. Od legendi Anthony Hopkinsa i Ed Harrisa, preko Jeffrey Wrighta, James Marsdena i Thandie Newton.

Serija definitivno ima veliki potencijal i bit će interesantno vidjeti što će moći napraviti za drugu sezonu pogotovo po pitanju nekih misterija.

Preporučujem ovu seriju svima. Serija je definitivno dobra, zanimljive teme, dobre misterije, s odličnim glumcima. Problem joj je što je prenapuhana, razvučena i na trenutke nažalost čak i dosadna. Svejedno definitivno vrijedna gledanja.

 

Trailer: