Recenzija: The Tick (2017– )

U svijetu gdje su superheroji stvarnost već desetljećima, knjigovođa bez supermoći shvaća da je njegov grad u vlasništvu super zlikovaca. Dok se bori da otkrije ovu urotu, udružuje se sa čudnim plavim superjunakom. 

Žanr serije:

Akcija, komedija, superhero

Kreator:

Ben Edlund

Glumci:

Peter Serafinowicz, Griffin Newman, Valorie Curry

 The Tick (2017) on IMDb

The Tick

The Tick je web komedija, od izdavača Amazon Video, pravljena prema stripovima istog imena.

Serija je najavljena kao drugačiji pristup superjunacima i moram priznati da je zaista drugačiji. Prije svega serija je potpuno dječija i ako ne spadate u tu kategoriju nemojte je ni pokušati gledati. Sva komedija koje ima u seriji je namjenjena djeci i samo djeci, ostalima sigurno neće biti apsolutno ništa smiješno.

Što se tiče priče jednako je tako dječija. Bore se protiv glavnog neprijatelja Terora, njegovih pomoćnika, od kojeg jedna pomoćnica nema oko, pa joj redovito ispada tijekom borbi, glavni superheroj je Tick, plavi superheroj, koji je neuništiv, otporan na sve, potpuno ne zabavan i konstantno pokušava ispasti smiješan što mu ne polazi za rukom. Uz njega glavni lik je njegov “pomoćnik” Arthur Everest, koji u početku pokušava pobjeći od toga svega, ali što serija ide dalje to on biva sve više i više dio tog, ne zanimljivog partnerstva u borbi protiv zločina i protiv humora.

Ako tražite nešto za pokazati djeci i uvesti ih u svijet superheroja, ova serija je odlična za to, na žalost nigdje u ni jednom opisu serije ne piše da je serija dječija, pa ću je i ocjenjivati kao seriju za odrasle, a to je nažalost slabo u svim aspektima.

Similar Posts