Recenzija knjige: Tvoj drugi život počinje kad shvatiš da imaš samo jedan

Recenzija knjige: Tvoj drugi život počinje kad shvatiš da imaš samo jedan

Pročitali smo novu knjigu Raphaëlle Giordano, Tvoj drugi život počinje kad shvatiš da imaš samo jedan. Našu recenziju knjige Tvoj drugi život počinje kad shvatiš da imaš samo jedan pročitajte u članku.

Autor: Raphaëlle Giordano
Izdavač: Egmont d.o.o., 2018.

IG: @tonkicapalonkicacitalica
GRhttps://www.goodreads.com/user/show/21285672-tonkica

Camille je napunila trideset osam godina. Sve materijalne uvjete za sretan i bezbrižan život je osigurala. Obiteljski život je baš onakav kakav mora biti uz voljenog muža i sina. Gledajući objektivno, ovo je idila od života, ali zašto je onda nesretna, bezvoljna i prazna? Ono što želi osjećati je sve suprotno: biti sretna, ispunjena i zadovoljna, lagana i slobodna duhom. Svjesna je da će nešto morati mijenjati kako bi do toga došla, jer ovako stojeći na mjestu, ništa se ne dešava, samo postaje još gore. U tom periodu traženja rješenja „slučajno“, nakon saobraćajne nesreće, upoznaje Claudea. Rutinologa, jednostavnog, mirnog i staloženog čovjeka, koji će svojim pogledom na život početi mijenjati i njezin.

Recenzija knjige: Tvoj drugi život počinje kad shvatiš da imaš samo jedan

Naslov je bio taj koji mi je odmah „sjeo“, a ova lijepa naslovnica ga je pratila u stopu. Priča koja mi se svidjela od prvih stranica, takva je ostala i do kraja. Pronašla sam se u životu protagonistkinje romana i skupa s njom proživljavala njezina viđenja života, jer eto, poneka su bila i moja. Njezine želje su često bile i moje pa sam se i tu pronašla. Put kojim smo prolazile, kako bi se želje ostvarile, bio je sličan, pa mogu zaključiti da je ova knjiga definitivno pisana i za mene. Vidjela sam i puno meni dragih osoba u priči kojima bih rado preporučila ovu knjigu (što ću definitivno i napraviti), a vidjela sam i one kojima ju ne bih ni spomenula.

Ovaj rukopis definitivno nije za one kojima je new age i think positive način života, samo još jedan pokušaj zavaravanja naroda. Lijepo molim izbjegavati ga ako smatrate da se ne može živjeti bolje, da se ne može u teškim trenutcima pronaći nešto dobro i ako smatrate da promjena nije moguća. Onomu tko želi baš to, od mene velika preporuka!

Sreća nam je svima nadohvat ruke, kako i Ivo Andrić kaže: „Čudno je kako je malo potrebno za sreću, i još čudnije, kako nam često baš to malo nedostaje.“ Kako prepoznati i zadržati to malo? Ova knjiga progovara o tome na duhovit, domišljat i jednostavan način onima koji su željni slušati.

Knjiga ima jako puno lijepih promišljanja o životu i teško sam se odlučila za samo nekoliko od njih. No, ipak sam neke morala izdvojiti:

“Vidite, ne mogu reći da sam nesretna, ali nipošto nisam ni sretna… I to je strašno, taj osjećaj da mi sreća curi kroz prste! “
„Jednog dana otići ću živjeti u Teoriju, jer je u Teoriji sve dobro…“
„Djetinji san koji završi u mračnom podrumu, to je zajamčena „skolioza srca“!“
„Promjena su vrata koja se otvaraju samo iznutra..“
„Vjerujemo da činimo najbolje, ali katkad nas naši strahovi, naša ljubav zasljepljuje…“

Ocjena: 09/10

Similar Posts