Recenzija knjige: Sunce i njeni cvjetovi

Recenzija knjige: Sunce i njeni cvjetovi

Pročitali smo knjigu koju je napisala Rupi Kaur, Sunce i njeni cvjetovi. Našu recenziju knjige Sunce i njeni cvjetovi pročitajte u članku.

Autor: Rupi Kaur
Izdavač: Stilus d.o.o., 2018.

IG: @tonkicapalonkicacitalica
GRhttps://www.goodreads.com/user/show/21285672-tonkica

Druga zbirka pjesama megapopularne Rupi Kaur nastavlja gdje je prva završila. Podijeljena na pet dijelova: venem, padam, puštam korijenje, raste i cvatem; u svakome iskreno, jednostavno i snažno progovara o sebi, o nama. U spoju poezije i vrlo kratke proze emocije ne nedostaju. Pronađite sebe u njenim stihovima…

Recenzija knjige: Sunce i njeni cvjetovi
Nakon što sam pročitala njezinu prvu zbirku ugodno sam se iznenadila. Ta jednostavnost u njezinom izražavanju je zarazna i tjera na daljnje čitanje. Volim kada netko uspije kratko i jasno doprijeti do srži i proizvesti emociju. Pošto volim drugačije i individualno, Rupi Kaur je i ovdje dobila veliki plus.

Sunce i njeni cvjetovi sadrže intimnije ispovijesti spisateljice te na taj način zbirci daju dodatnu težinu. Pisati o roditeljima koji su emigrirali prije njezinog rođenja, njihovo snalaženje u novoj situaciji, želja da njihova djeca žive u naprednijoj, stabilnijoj i prosperitetnijoj državi koja im nudi budućnost opisuje ljubav. Ljubav i prihvaćanje je okosnica ove zbirke i kao takva dira u najdublje kutke svakoga od nas.

Toliko koliko se meni njezini stihovi sviđaju, toliko ima i onih koji ne žele prihvatiti njezin način pisanja. Istina je da ovo nije klasična poezija, ali stavite očekivanja po strani i samo se prepustite. Ako nešto nije po nekim već utabanim standardima ne znači da nema svoju ljepotu iskazanu baš u toj individualnosti. Prihvatite, tolerirajte, razmišljajte, čitajte!

„ogrubjela sam od posljednjeg gubitka. odnio je iz mene
nešto ljudsko. nekoć sam bila toliko emotivna da bih se
raspala, rasplakala na tipku. ali sad je sva voda izašla iz
mene. naravno da mi je stalo do ljudi oko mene. samo
im to ne uspijevam pokazati. naišla sam na zid. nekoć
sam sanjala da ću biti toliko snažna da me ništa neće
uzdrmati. sad. sam. toliko snažna. da me ništa ne može
uzdrmati i sanjam o tome da omekšam.

obamrlost

„ako sam sa sobom najdulje u vezi
nije li vrijeme
da osjetim privrženost
i ljubav
prema osobi
s kojom liježem u krevet svake večeri

prihvaćanje

Ocjena: 08/10

Similar Posts