Recenzija knjige: Posljednje što mi je rekla

Recenzija knjige: Posljednje što mi je rekla

Pročitali smo knjigu koju je napisala Linda Green, Posljednje što mi je rekla. Našu recenziju knjige Posljednje što mi je rekla pročitajte u članku.

Autor: Linda Green
Izdavač: Mozaik knjiga d.o.o., 2020.

IG: https://www.instagram.com/sandyy_bee/
GR: https://www.goodreads.com/user/show/32538982-sandra-nedopri-ljivica
Blog: https://nedopricljivica.blogspot.com/

“Svi mi uvijek imamo mogućnost izbora. Samo ponekad nismo toga svjesni u danom trenutku.”

I naš glavni ženski lik, Nicola, morat će izabrati – ispuniti (ili ne) bakinu želju na samrti: “Čuvaj moju dječicu umjesto mene”. A kako ne ispuniti želju umirućoj osobi, voljenoj baki? Ako ne iz ljubavi i pijeteta, a ono barem iz znatiželje. Posljednje bakine riječi dobit će smisao u trenutku kad mlađa Nicolina kći pronađe “vilinsku” kost (jer čija bi inače mogla biti, ako se nalazi u blizini vilinskog kipa, u dvorištu).

Na površinu će polako isplivati tajne iz prošlosti, koje lagano saznajemo iz pripovijedanja ženske osobe koja je doživjela neke zaista ružne trenutke, koje nijedna žena ne bi smjela proći u svom životu. Dodatno otkriće pisama u bakinoj kući rasvijetlit će sve ono, do tada, nepoznato i dovesti čitatelja do raspleta cijele priče.

Recenzija knjige: Posljednje što mi je rekla


Ovo nije jedan od onih romana koji me uspio ”izuti iz cipela”, bez obzira na ozbiljnost i težinu same teme. Pripovijedanje nije loše, roman se brzo čita, ali s obzirom na žanr koji preferiram, sve je to na mene ostavilo vrlo mlak dojam.   Bez obzira na sve, nije mi žao pročitanog, niti mi je u bilo kojem trenutku bilo dosadno. Jedino mi je trebalo malo više onih jezovitih dijelova, koji su u pravilu specifični za jedan krimić.

“Morala sam mu reći – morao je shvatiti da se gadne stvari nekada uvuku tako duboko u čovjeka da ih jednostavno nitko više ne može istjerati van.”

Linda Green se proslavila pisanjem psiholoških trilera i u svojoj je spisateljskoj karijeri napisala deset romana, prodanih u nekoliko milijuna primjeraka i prevedenih na 12 jezika. Svoj prvi roman „The Time Machine“ napisala je kad je imala samo 8 godina. U svojim mladim godinama je osvojila i nekoliko prestižnih nagrada, ali tek je 2007. godine konačno objavila svoj prvi “pravi” roman „I Did a Bad Thing“, ostvarivši tako svoj san o spisateljskoj karijeri.

U Hrvatskoj smo se s autoricom upoznali preko romana “Igra skrivača” (također u izdanju Mozaik knjige, iz  2017. godine).

Ocjena: 06/10

Similar Posts