Recenzija knjige: Kunem se životom

Recenzija knjige: Kunem se životom

Pročitali smo knjigu koju je napisala Sarah Pinborough, Kunem se životom. Našu recenziju knjige Kunem se životom pročitajte u članku.

Autor: Sarah Pinborough
Izdavač: Egmont d.o.o., 2018.

IG: @tonkicapalonkicacitalica
GRhttps://www.goodreads.com/user/show/21285672-tonkica

Volim na početku u par riječi opisati o čemu se točno u knjizi radi. Onako, bez previše otkrivanja, ali da se može otprilike zamisliti radnja.
Ovdje stvarno neću moći previše reći, jer što god da kažem, imam osjećaj da ću otkriti nešto bitno. Uglavnom, upoznajemo Lisu, četrdesetogodišnju samohranu majku tinejdžerice Ave, njihove trenutne živote – posao, školu, prijatelje. Lagano se otvara i pozadinska priča koja obuhvaća obje i najavljuje najprije puno laži, a onda i puno nevjerojatnih obrata koji nas čekaju kroz cijelu knjigu. Velika podrška Lisi je njezina prijateljica Marilyn, koja također ima ulogu u cijeloj priči te i ona na površini vodi savršen život. Pitanje je tko je iskren, tko taji, tko laže, tko se boji, a tko se želi i zašto osvetiti! Za sva pitanja i odgovore obratite se spisateljici i njezinom naslovu Kunem se životom (Cross Her Heart).

Nakon ludog završetka spisateljičinog naslova „Ne vjeruj svojim očima“ (osvrt pronađite klikom na naslov), gdje sam nakon pročitane zadnje rečenice ostala sjediti u šoku, morala sam vidjeti što mi ima za ponuditi i u ovoj priči. Radnju polagano gradi dok ne krene lavina događaja, preobrata i nevjerojatnih otkrića. U jednom trenutku sam imala „kuršlus“ u glavi pokušavajući pohvatati sve događaje. Bilo je to slatko „mučenje“ gdje sam se često pitala „tko tu koga“?!

Recenzija knjige: Kunem se životom
„Kunem se životom“ je jedan od onih trilera kod kojih morate pratiti radnju kako se ne biste pogubili, s obzirom da je priča pričana iz kuta nekoliko likova te „šeće“ kroz dalju prošlost, bližu prošlost, sadašnjost i ništa ovdje nije jednostavno i predvidivo. Barem ne na početku! Uspjela sam nešto naslutiti, ali mi to nije umanjilo doživljaj. Ljubitelji, kako trilera tako i dobrih iznenađenja ovdje će pogoditi jack pot! Zabavno je, napeto, stvara osjećaj neugode na trenutke jer kada te uvuče u priču, drugačije i ne može. Vidim da ću morati posegnuti i za trećim prevedenim romanom (13 minuta) jer mi ova dva govore da će biti dobar.

Naučeni smo da nas više dramski žanr obasipa citatima koji nam zapnu za oko dok čitamo, a ovdje triler pobija očekivano. Raznorazni odnosi, ljubav prema djetetu, prijateljima, životu, snaga i želja za bolje sutra, teme su koje se prožimaju knjigom. Kada tako sagledamo, vjerujem da je jasno da će se ovdje pronaći dobrih misli za izdvojiti i onda o njima bolje promisliti, pa se onda složiti ili ne. Desetak citata sam si zabilježila pa vas neću sa svima daviti, a i želim da sami pronađete ono s čime rezonirate. Stavit ću ih par nad kojima sam baš zastala i zamislila se.

Sarah Pinborough je ovdje napravila dobar posao, potvrdila je da zna što radi i da ju se isplati čitati. Od mene ima preporuku za ljubitelje žanra, ali i za one kojima je draga drama s jednom dozom intrige. Čitajte i vidite kako će se vama svidjeti.

„Zar smo svi mi tek odrasle verzije svojih djetinjstava?“

“Kolika je dragocjenost biti voljen usred kaosa života.“

„Netko može počiniti užasnu, neoprostivu stvar, a opet im možete oprostiti ako ih volite. Srce je vrlo neobična stvar.“

„Kimne i kaže mi da će sve biti u redu onako kako to muškarci čine sa ženama, kao da smo djeca, kao da ne znamo koliko često stvari ne ispadnu dobro, kao da nas nekako mogu zaštititi od svih opačina u svijetu od kojih mnoge propatimo zahvaljujući njima.“

Uz ovaj naslov potražite i ostale koji su dospjeli među naše NAJBOLJE KNJIGE.

Ocjena: 08/10

Similar Posts