Recenzija knjige: Knjiga za Divlju ženu (II. dopunjeno izdanje)

Recenzija knjige: Knjiga za Divlju ženu (II. dopunjeno izdanje)

Pročitali smo knjigu koju je napisala Ingrid Divković, Knjiga za Divlju ženu (II. dopunjeno izdanje). Našu recenziju knjige Knjiga za Divlju ženu (II. dopunjeno izdanje) pročitajte u članku.

Autor: Ingrid Divković
Izdavač: Stilus knjiga d.o.o., 2020.

IG: @tonkicapalonkicacitalica
GRhttps://www.goodreads.com/user/show/21285672-tonkica

Inspiraciju za Divlju ženu spisateljica duguje Clarisi Pinkoli Estes, autorici knjige “Žene koje trče s vukovima”. Inspiracija je pronađena i u svim ženama koje ispunjavaju njezin svijet i čine ga ljepšim mjestom za život. Kako je svoju knjižicu opisala autorica knjige, Ingrid Divković: “Knjiga za Divlju ženu je knjiga kratkih poetsko/proznih zapisa divlje snage koja progovara kroz jednu ženu. Knjiga za divlju ženu je knjiga utjehe i knjiga ljubavi”.

Recenzija knjige: Knjiga za Divlju ženu (II. dopunjeno izdanje)
Lijepo je spisateljica to jednom rečenicom objasnila. Pogodila je srž knjige, jednostavno, jasno i nadahnjujuće. Tako je barem meni prvi put zazvučalo kada sam pročitala o čemu se ovdje u biti radi. Imala sam priliku pročitati prvo izdanje ovih zapisa prije dvije godine i baš sam se ugodno iznenadila. Ovdje je cijela ideja odvedena na jednu višu razinu što se tiče dizajna cijele knjige. Od divnih bijelih tvrdih korica do prekrasnih stranica sa ženskom siluetom na svakoj i savršeno popraćenim zlaćanim označivačem stranica. Nakladnik Stilus se opet pokazao kao vrsni znalac u prezentaciji svojih knjiga. Uz naslov Živi mi se, također autorice Ingrid Divković, oba će naslova biti divan ukras svakoj polici.

Osim što je knjižica vizualno elegantna, skriva u sebi lijepa promišljanja o životu, ženi, ljubavi, promjeni, sreći, individualnosti, a sve to napisano jasnim i poetičkim rečenicama. Spisateljica u svim svojim knjigama progovara o životu i sagledava ga iz različitih kuteva. U njezinoj prvoj knjizi „J..e li vas ego?“ ideja mi je bila odlična i odmah sam od nje direktno, s autogramom, nabavila sebi jedan primjerak. Ne želim ulaziti u posao onih koji su knjigu pripremili za prodaju, no jako bih rado da se Stilus ovdje opet uplete i svojim znanjem postavi knjigu na dostojnu razinu. Vjerujem da bi s dobrim vodstvom i taj prvi, malo nespretan naslov, uspio pokazati što nudi.

Recenzija knjige: Knjiga za Divlju ženu (II. dopunjeno izdanje)
Ukratko: Citati! Citati za svaku ženu! Citati koji se mogu čitati svaki dan ili par mjesečno. Citati u kojima se može pronaći svaka žena! Simpatično, pozitivno, kratko i jasno! „Knjiga za Divlju ženu“ mi se svidjela jer je uspjela kratkim mislima reći jako puno na vrlo lijep i jednostavan način. Citati su ono što Ingrid Divković uspije napraviti savršeno, od početka do kraja, a ova knjižica je dokaz. Odlična je ideja i za poklon. Za neku već Divlju ženu ili za onu koju želite nadahnuti da taj dio u sebi pronađe i probudi.

Kako biste dobili mali uvid što možete očekivati ovdje, izdvojila sam par citata koji su rezonirali sa mnom:

„Mijenjat ćeš se.
Ali zbog sebe, nikad zbog drugih.
Divlja žena mijenja se i raste

„Nema potrebe da im objašnjavaš koliko toga propuštaju ne slušajući drugoga.
Ima tih ljudi koji će se na kraju otrovati u kaši vlastitih riječi.“

„Molim te, ne bježi od sebe.
Neposlušnost nije bolest.
Ona je lijek za sve one koji su zaboravili
Kako se diše izvan gomile.“

Uz ovaj naslov potražite i ostale koji su dospjeli među naše NAJBOLJE KNJIGE.

Ocjena: 08/10

Similar Posts