Recenzija knjige: Ho'oponopono: Havajski obred opraštanja kao ključ ispunjenog života

Recenzija knjige: Ho’oponopono: Havajski obred opraštanja kao ključ ispunjenog života

Pročitali smo knjigu koju je napisao Ulrich Emil Duprée, Ho’oponopono: Havajski obred opraštanja kao ključ ispunjenog života. Našu recenziju knjige Ho’oponopono: Havajski obred opraštanja kao ključ ispunjenog života pročitajte u članku.

Autor: Ulrich Emil Duprée
Izdavač: Indigo knjiga d.o.o., 2020.

IG: @tonkicapalonkicacitalica
GRhttps://www.goodreads.com/user/show/21285672-tonkica

Knjižica kao sažet vodič s velikim znanjem, pruža nam pregled filozofije i prakse drevnog havajskog rituala opraštanja i nudi metode kojima se odmah mogu postići pozitivni učinci u svakodnevnom životu.

Jako lijepo i jasno pisano, opuštajuće, pozitivno i toplo štivo, kao stvoreno za situaciju u kojoj smo se trenutno našli. Vanjština knjige, njezine korice, lijepo prate i ostale stranice knjige koje su ukrašene divnim nijansama plave. Stvarno su sve lijepo upakirali i gušt je samo listati knjigu.

Recenzija knjige: Ho'oponopono: Havajski obred opraštanja kao ključ ispunjenog života
Kada ne možete van, okrenite se prema unutra. Okrenite se sebi i na taj si način olakšajte svaki novi dan, sa svakim novim izazovom koji vas čeka. Koncept koji se u ovom vodiču prikazuje, da smo svi povezani, uz četiri načela ho’oponopona tvrde da se može postići mir s drugima i samim sobom. Ukratko, četiri načela su četiri jednostavne rečenice: Žao mi je. Molim te, oprosti mi. Volim te. Hvala ti. Uz lagane vježbice tijekom knjige dobijamo i način na koji ćemo ih iskoristiti u praksi. Iscijeliti sebe, iscijeliti odnose s drugima i iscijeliti prošlost je put koji nas vodi u bolji život. Prošlost ostavljamo iza sebe nakon što ju prihvatimo i iz nje naučimo ono što nam je bilo dano za usvojiti.

Prvi put se susrećem s filozofijom drevnog havajskog rituala. Već sam bila čula za pojam ho’oponopono, ali se nikada nisam uhvatila više ga istražiti. Ova knjiga me ponukala baš na to. S obzirom da je dosta kratka, jednostavna ali u šturom smislu; da bismo dobro razumjeli što nam želi poručiti, moramo ipak kopati malo dublje. Voljela bih da je ovdje ipak bilo opširnijeg govora o cijeloj temi kako bi ova knjiga bila dovoljna za laika poput mene.

„Besmisleno je samo znati nešto bez istinske primjene, jer se mudrost stječe onim što osoba čini, a ne onim što zna.“

„Prema učenju hunte, to se prevodi kao „svijet je ono što mislimo da jest“. Naš svijet je subjektivan.“

„Cilj ho’oponopona i načela alohe je prestanak donošenja sudova te jačanje sposobnosti razaznavanja.“

Ocjena: 07/10

Similar Posts