Recenzija knjiga: 5 minutne priče o PRIJATELJSTVU i 5 minutne priče o OBITELJI

Recenzija knjiga: 5 minutne priče o PRIJATELJSTVU i 5 minutne priče o OBITELJI

Pročitali smo knjige / slikovnice u vlasništvu Walt Disney Company, 5 minutne priče o PRIJATELJSTVU i 5 minutne priče o OBITELJI. Našu recenziju knjiga / slikovnica 5 minutne priče o PRIJATELJSTVU i 5 minutne priče o OBITELJI pročitajte u članku.

Autor: Walt Disney Company
Izdavač: Egmont d.o.o., 2020.

IG: @tonkicapalonkicacitalica
GRhttps://www.goodreads.com/user/show/21285672-tonkica

Disneyjeve slikovnice, prve dvije od dvadeset koje su najavljene. Pet kratkih priča u svakoj, a svaka priča dovoljno kratka da nam za to treba doslovno pet minuta. Slikovnice su lijep način kako ugodno i pametno provesti vrijeme s djecom. Čitajući, učeći, provodeći vrijeme s obitelji uz Disney likove i njihove pustolovine, bit će divno provedeno vrijeme.

U prvoj slikovnici koja govori o prijateljstvu, Mickey Mouse, Winnie Pooh, princeza Tijana i ostali pomažu svojim dogodovštinama potaknuti svijest o njegovom značenju. Kako biti dobar prijatelj? Kako pomoći prijatelju, kako ga razveseliti? Uz Disneyeve kratke priče roditelji kroz razgovor mogu potaknuti dijete na bolje razumijevanje sadržaja slikovnica, ali i situacija u stvarnom životu. Odlična prilika kako situacije iz priče prenijeti u neke već poznate događaje iz dječjeg života te ih tako nagnati da idući put prepoznaju i reagiraju prikladno.

Prva slikovnica izašla je 14.02.2020. i rasprodala se u rekordnom roku. Njezina promotivna cijena je bila i više nego pristupačna pa se ne moramo ni čuditi. Divna vijest u vezi te situacije stiže od nakladnika. Zbog velike potražnje stižu dodatne količine slikovnice 5 minutne priče o prijateljstvu! 27.02.2020. slikovnica će se moći ponovno kupiti u svim poštama, kioscima i supermarketima (Konzum, Spar, Plodine, Kaufland). Za sve one koji nisu uspjeli uloviti prvu, ovo je savršena prilika koju ne bi trebalo propustiti. Svi ostali dijelovi će izlaziti kako je i najavljeno, svaki petak do 19. lipnja.

Recenzija knjiga: 5 minutne priče o PRIJATELJSTVU i 5 minutne priče o OBITELJI
Prošli petak (14.02.2020.) izašle su i 5 minutne priče o  obitelji, druga slikovnica u ovoj nakladi koja lijepo prati prvi dio. Nakon prijateljstva koje je jako bitno u svačijem životu, obitelj je ona koja je temelj. Tu nam u pomoć uskaču obitelj Izbavitelja, Jasmin i Abu i ostala ekipa koja će na lijep i jednostavan način prikazati ljubav u najužem krugu. Djeca će se moći povezati s izazovima iz slikovnice i lakše shvatiti koji je način najbolji za reagirati u datim situacijama. Moje osmogodišnje kumče je cijeli dan slikovnicu vuklo sa sobom i čitkao kad god mu se za to pružila prilika. Kada dijete samo želi čitati bez nekih podmićivanja i iskreno ga zanima sadržaj, to jako puno govori o samoj slikovnici. Nove količine druge knjige stižu 29.2.2020. Već vidim kako će cijela kolekcija krasiti jako puno polica u cijeloj Hrvatskoj. Pozitivno, šareno, jednostavno, kratko, jasno o bitnim stvarima. Može!

Svakako će se naći na našoj listi najboljih knjiga.

Ocjena: 09/10

Similar Posts