Sve u vezi ovog filma se događa poprilično ubrzano, tek nedavno smo dobili te šokantne vijesti da će Tarantino režirati novi Star Trek film, a sada je već pronađen i scenarist za film. Prošli mjesec smo saznali te nevjerojatne vijesti da Quentin Tarantino razvija novi Star Trek film za Paramount, zajedno s J.J. Abrams, a postoji mogućnost i da ga režira, te smo saznali da zajedno sa studiom rane na potrazi za scenaristom. Sada se sve to čini puno stvarnijim i realnijim, jer je scenarist za film pronađen!

Quentin Tarantino - završio skriptu za svoj 9 film!

Deadline donosi da je scenarist novog Star Trek filma, Mark L. Smith, scenarist filma The Revenant. Također donose da Tarantino i dalje želi režirati film, koji planira producirati zajedno s Abramsom. Smith je postao favorit za posao nakon što je imao udjela u pravljenju skripte za nadolazeći WWII triler, Overlord.

Film se očekuje da bude R-Rated (samo za starije od 17 godina) što je Tarantinov uvjet. Smith će pisati scenarij dok Tarantino radi na svojoj nadolazećoj drami smještenoj tijekom Mansonovih ubojstava u ljeto 1969 godine.

Detalji nacrta koji je Tarantino predočio Paramountu se drže u velikoj tajnosti, ali Dave (TV mreža) je donijela neke od prijašnjih Tarantinovih komentara oko toga što bi volio napraviti sa Star Trek franšizom, poput proširivanja epizoda kao što su City on the Edge of Forever i Yesterday’s Enterprise u igrane filmove. “Ja mislim,” Tarantino je rekao, “ono što bi mogli učiniti, a ne samo nabacati neke nove priče… Mogli bi uzeti neke odlične, klasične Star Trek epizode i lako ih razviti u film od 90 ili više minuta i zaista napraviti neke fantastične, fantastične stvari.”

Pisali smo već više puta o tom projektu, a više možete pročitati ovdje.