O kakve iznenađujuće, ali odlične vijesti nam stižu! Quentin Tarantino radi na razvoju novog Star Trek filma, a postoji mogućnost i da bude redatelj istoga!!!

Quentin Tarantino razvija novi Star Trek film za Paramount, zajedno s J.J. Abrams, a postoji mogućnost i da ga režira. Abrams je zaslužan za oživljavanje Star Trek filmske franšize, koja je započela 2009 godine. S potpuno novom glumačkom postavom Chris Pine, Zoe Saldana i Zachary Quinto, prva dva reboot filma su prošla vrlo dobro na kino blagajnama. Nažalost, Star Trek Beyond nije zadovoljio očekivanja po zaradi prošle godine, pa je tako četvrti film ostao izgubljen u svemiru od tada.

  • Facebook
  • Twitter
  • Gmail

Star Trek ime je preveliko da bi samo ostalo sjediti po strani – iako i dalje živi kroz odličnu seriju Star Trek Discovery. Tako da ne čudi da Paramount traži načina kako vratiti franšizu natrag, a to bi se moglo dogoditi kroz jednog od najvećih umova kinematografije.

Deadline donosi da je Quentin Tarantino nedavno donio ideju za novi Star Trek film, Abramsu i Paramountu, a ona je vrlo dobro prihvaćena. Paramount trenutno traži scenariste koji bi mogli napisati tu Tarantinovu ideju, a ako sve pođe po planu, Abrams će ostati kao producent. Ovisno o ostatku produkcijskog procesa i njegovom rasporedu, također je moguće da će Tarantino režirati film. Ako ga on bude pravio, gotovo je sigurno da će film biti R-Rated, na što je navodno Paramount već pristao.

  • Facebook
  • Twitter
  • Gmail

Tarantino je jedan od najvećih redatelja u Hollywoodu, još od filma Reservoir Dogs, a taj film je pratio raznim klasicima. Kroz svoju karijeru njegov interes je bio većinom za originalne priče ili priče u kojima je mogao napraviti svoj unikatni zaplet. To se čini i kao slučaj s njegovim trenutnim projektom – koji se navodno vrti oko Charles Manson – i s obzirom na to da taj film treba izaći u 2019 godini, vjerojatno će proći dosta vremena do izrade Star Trek filma, ako će on sudjelovati na njemu.

Moraju se okupiti razni scenaristi kako bi probali provesti Tarantinovu ideju, a tko zna koje sve elemente on želi ubaciti u Star Trek,  to je sve još u vrlo ranim povojima i sigurno je da će proći još nekoliko godina prije nego snimanje započne. U tom vremenu, teško da ćemo vidjeti puno detalja o viziji koju Tarantino ima, ali sigurno je da je dobra, kada je tako brzo zainteresirao studio. Nije prošlo tako dugo, kada je Tarantino izjavio da je zainteresiran praviti novi Star Trek film, a moguće je i da bi išao izvan svog plana od 10 filmova, kako bi to ostvario.

S obzirom na to da je tako rano ovaj projekt, nema još govora hoće li se nastavljati na Abrams franšizu, ostati u Kelvin vremenskoj crti, biti potpuno novi reboot, ili nešto drugo. Tarantino najvjerojatnije ne želi razmišljati o kontinuitetu prijašnjih filmova, tako da samostalni ili reboot film je najvjerojatniji u ovo vrijeme. Ali, s Abrams također na projektu, možda bi Tarantinova umiješanost mogla dozvoliti četvrti film, ove serijale filmova. Pa i ako daju Tarantino potpuno novi početak, svejedno se čini kao vrlo zanimljiva opcija.