Prvi Star Wars film koji će se pojaviti u kinima nakon Rise of Skywalkera bit će od Davida Benioffa i D.B. Weissa, scenarista serije Game of Thrones. Ovog prosinca, Skywalker saga se završava filmom J.J. Abramsa Episode IX, ali Lucasfilm se ne zaustavlja na tome. Oni trenutno rade na dvije odvojene serije; spomenuti Benioff & Weiss projekt i još jedna trilogija Riana Johnsona. Prošlog tjedna, budućnost udaljene, udaljene galaksije je ponovno ušla u fokus kada je Disney zakazao tri nova Star Wars filma za prosinac 2022, 2024 i 2026.

Budući da su objavljena samo tri datuma, postavila su se pitanja o tome koji će filmovi biti objavljeni kada. Predsjednica Lucasfilma Kathleen Kennedy izjavila je kako Johnson blisko surađuje s Benioffom i Weissom, planirajući sljedeće desetljeće Star Wars sadržaja, ali nikada nisu objavili koja će od tih serija prva izaći. Sada je i ta tajna otkrivena.

U sesiji pitanja i odgovora na Twitteru s Attractions Magazine, Disneyev izvršni direktor Bob Iger otkrio je da će prvi post-epizodni film Star Wars doći od Benioff & Weiss. Pogledajte njihov post ispod:

Napišite nam u komentarima na našoj Facebook stranici što mislite o ovoj odluci i čemu se nadate u novoj trilogiji Star Warsa.