Na Comic Con paneli dodatno je predstavljena nadolazeća CW serija Batwoman, a jedna od važnih pojedinosti je bilo i otkrivanje jednog od negativaca.

Već je odavno otkriveno da će glavna negativka u seriji biti Alice koju će glumit Rachel Skarsten, no dok je ona primarno arch-negativac od naslovnog lika Batwoman, u seriji će se pojaviti i jedan po poznatih negativaca koji se u stripu primarno povezuje sa Batmanom – Hush.

Za neznalice, Hush je negativac koji je svoj debi u svijetu stripa imao siječnju 2003. Hush je zapravo alter-ego Doktora Thomasa Eliotta, s kojim Batman, u vrijeme dok je bio i samo Bruce Wayne ima izuzetno dugu povijest. Prema stripovskoj genezi lika, Thomas i Bruce su bili prijatelji još kao djeca, a Thomas je jednom prilikom, dok su igrali društvenu igru, naučio Brucea da razmišlja kao svoj protivnik kako bi pobijedio, što je Bruceu uveliko koristilo nakon što se zaogrnuo plaštem Batmana. Iako je također dolazio iz bogate obitelji, za razliku od Brucea, Thomas je mrzio svoje roditelje, a jednom prilikom je i ukrao njihov auto te izazvao sudar u kojem mu je otac poginuo.

Thomas je inače bio visoko inteligentni plastični kirurg, a kao Hush je prepoznatljiv što mu je glava zamotana u medicinske zavoje. Također, Hush koristi svoje iskustvo plastičnog kirurga zbog čega je također majstor za prerušavanje i skrivanje, vrhunski je poznavatelj svih grana medicine, vješt je strateg, taktičar, manipulator i varalica, a također je vrlo dobro uvježban u hand-to-hand borbi i strijeljanju iz vatrenog oružja.

Origin Husha biti će objašnjen tijekom prve sezone Batwoman serije, a to će ujedno značiti i debi lika u nekom igranom obliku. Dosta je zanimljivo vidjeti s kim će se sve Batwoman sukobiti jer unatoč popriličnom broju svojih vlastitih negativaca, lako je za vjerovati da će se još neki Batman negativci naći svojeg mjesta u seriji, iako je i serija Arrow već iskoristila dva poznata Batman negativca – Deathstroke i Ra’s Al Ghul.

7 detektivskih priča koje bi 'The Batman' mogao adaptirati

Povezano: Trailer: Batman: Hush (2019)

Hush je u stripu najpoznatiji u stripovskoj priči Hush koja će dobiti svoju ekranizaciju u obliku animiranog filma Batman: Hush koji je danas izašao na Digital HD, dok će na Blu-Ray stići 6. kolovoza.

Batwoman će svoju premijeru imati 6. listopada ove godine, a najavljeno je da će biti i dio nadolazećeg Arrowverse crossovera Crisis on Infnite Earths.