Pogledali smo prvu epizodu nove Britanske, crne komedije, drama mini-serije, Patrick Melrose i ostali oduševljeni. Prva serije koja bi mogla zamijeniti legendarnog Dr. House.

Datum izlaska serije:

14. svibanj 2018. (svaki ponedjeljak jedna epizoda na HBO GO)

Žanr serije:

Drama, komedija

Kreator:

Edward Berger

Glumci:

Benedict Cumberbatch, Jennifer Jason Leigh, Sebastian Maltz

Radnja ukratko:

Pripremite se za pravu istinu o britanskoj višoj klasi. Serija prati Patricka Melrosea (Benedict Cumberbatch) od njegova povlaštenog, ali duboko traumatičnog djetinjstva, do teške ovisnosti u dvadesetima i konačnog oporavka.

Pripremite se za pravu istinu o britanskoj višoj klasi. Serija prati Patricka Melrosea (Benedict Cumberbatch) od njegova povlaštenog, ali duboko traumatičnog djetinjstva, do teške ovisnosti u dvadesetima i konačnog oporavka.

Temeljeno na priznatoj seriji romana autora Edwarda St. Aubyna, serija „Patrick Melrose“ veselo kritizira britansku višu klasu dok pratimo bolnu odiseju glavnog lika od duboko traumatičnog djetinjstva i ovisnosti u odrasloj dobi do konačnog oporavka i iskupljenja. Benedict Cumberbatch (“Sherlock”) glumi Patricka Melrosea, aristokrata i skandalozno smiješnog plejboja koji se trudi popraviti štetu nanesenu očevim zlostavljanjem i majkom koja je prešutno odobravala takvo ponašanje. Kao prava televizijska saga, „Patrick Melrose“ ujedno je napeta i humoristična, s dramatičnim zamahom koji obuhvaća jug Francuske u 60-ima, razvratan New York 80-ih i trezvenu Britaniju s početka 21. stoljeća. U seriji će se sat vremena posvetiti svakom od pet romana, a svaka epizoda pratit će nekoliko složenih i intenzivnih dana u Patrickovu životu.

Nakon pogledane prve epizode serije Patrick Melrose, mogu reći da sam ostao bez teksta. Miješanje crne komedije, te tragičnih teških trenutaka je odlično napravljeno. Jedna tema koja bi inače bila teška za gledati, traumatična, ovdje je napravljena na jedan duhovit i zabavan način, tako da vam ni u jednom trenutku ne bude teško za gledati. Upravo kao i kod legendarnog Doktor House, čiji je ova serija pravi nasljednik, seriju obilježava sarkazam, pogotovo glavnog lika Patrick Melrose, koga je utjelovio fantastični Benedict Cumberbatch. Upravo on je, baš kao i Hugh Laurie, nositelj ove odlične serije, kojoj ne mogu dočekati sljedeću epizodu.

Kao što smo već spomenuli, seriju „Patrick Melrose“ možete gledati na HBO GO, dakako s Hrvatskim titlovima, svakog ponedjeljka, počevši od danas.

Trailer serije: