Peta i posljednja sezona NBC serije Blindspot započeti će ranije od očekivanog zahvaljujući, uvjetno rečeno, trenutnoj pandemiji koronavirusa u svijetu.

Posljednja sezona ove triler serije prvotno je trebala biti emitirana tijekom ljeta, ali sada će premijerno biti prikazana 30. travnja.

Mnoge mreže su posljednjih tjedana donijele programske pomake zbog neprestane pandemije koronavirusa koja je potresla svijet i praktično ugasila industriju zabave. Datumi premijere u određenim su slučajevima pomaknuti prema naprijed, dok su sezone mnogih serija skraćene. Druge mreže će emitirati nekoliko epizoda i kasnije kada nastave s produkcijom svojih preostalih epizoda, zbog čega će nekim serijama sezona završiti tek u sedmom ili osmom mjesecu, dok su nekim serijama, kojima su snimanja već završena, premijere pomaknute za ranije da bi gledatelji imali nešto za gledati dok je cijeli Hollywood trenutno u karanteni.

Peta sezona serije Blindspot započinje nakon eksplozije u kojoj je Jane (Jaimie Alexander) promatrala kako dronovi udaraju na sigurnu kuću s ostatkom njezinog tima. Pitanja na koja se treba odgovoriti uključuju kako su preživjeli (jer je već sad logično da jesu) i hoće li se tim ikad uspjeti amnestirati nakon što su proglašeni okorjelim kriminalcima nakon što je negativka Madeline (Mary Elizabeth Mastrantonio) uspostavila vlast u FBI-u.

U glavnim ulogama su također i Sullivan Stapleton, Rob Brown, Audrey Esparza, Ashley Johnson i Ennis Esmer. Kreator i scenarist Martin Gero radi kao izvršni producent, zajedno s Gregom Berlantijem i Sarom Schechter iz tvrtke Berlanti Productions. Warner Bros. Television služi kao studio.

Četvrta sezona serije imala je prosjek 4,3 milijuna gledatelja po epizodi.