Na CinemaCon, Paramountov glavni izvršni direktor Jim Gianopulos otkrio je da studio radi ne na jednom, već na dva nova Star Trek filma!

Kada je J.J. Abrams rebootao Star Trek 2009. godine, s vrlo dobrim uspjehom na kino blagajnama, činilo se kako je franšizi udahnut novi život. Stvari su se i dalje činile uredu nakon Star Trek: Into Darkness iz 2013. godine, iako su neki fanovi Star Treka zamjerali rupe u priči i previše akcije.

Ali stvari su se zaokrenule kada se radilo o posljednjem Star Trek: Beyond filmu iz 2016. godine. Da, film je dobio neke od najboljih ocjena kritike od svih Trek filmova ikad. I mnogim fanovima se svidjela kombinacija klasične Star Trek priče s akcijom redatelja Justin Lin. Ali film nije dobro prošao na kino blagajnama, te je zaradio samo $343 milijuna i činilo se kako je ova nova Star Trek franšiza došla do svog kraja.

Star trek beyond

Sada, u 2018. godini, stvari opet izgledaju jako dobro za ljubitelje Star Treka. Quentin Tarantino je napravio ugovor s Paramount da razvija novi Star Trek film, a prema Spock glumcu Zachary Quinto, studio ima u planu napraviti barem još jedan film s njim i njegovom ekipom. Na CinemaCon u srijedu navečer, Paramount CEO Jim Gianopulos dodatno je povećao entuzijazam najavivši da studio zaista ide dalje s dva nova Star Trek filma.

Što Gianopulos nije htio otkriti je s kojim točno Star Trek projektima idu naprijed. Znamo za Tarantinov Trek film, kojeg će navodno napisati Revenant scenarist Mark L. Smith. Također znamo i za raniju Trek skriptu od J.D. Payne i Patrick McKay koja vraća Chris Hemsworthovog George Kirk, oca od Chris Pineovog James Kirk. Jesu li to ta dva projekta o kojima Gianopulos priča, ili se radi o nečemu potpuno novom?

Čini se gotovo sigurnim da će se u barem jednom od ta dva filma vratiti ekipa Pine, Zoe Saldana, Quinto, Simon Pegg i ostali, hoće li to biti u Tarantinovom ili nekom drugom još ne znamo. Zapravo o Tarantinovom Star Trek filmu ne znamo gotovo ništa, osim da su se dva najveća Star Trek kapetana javili da bi se rado vratili u njemu, a to su Patrick Stewart i William Shatner.

Nadam se da nas, ljubitelje Star Treka, očekuje još puno filmova iz ove odlične SF franšize.