Omiljena knjižara Hoću knjigu dolazi u Zadar

Omiljena knjižara Hoću knjigu dolazi u Zadar

HOĆU KNJIGU DOLAZI U ZADAR
Omiljena knjižara mnogih knjigoljubaca pronašla je svoj dom u popularnom trgovačkom centru.

            Nakon tri godine rada i šest uspješnih knjižara Hoću knjigu konačno otvara vrata svoje sretne sedme knjižare u novom gradu. Ohrabreni velikom posjećenošću svoje druge najveće knjižare, one u Splitu, kao i odlične ponude koju posjetitelji cijene na sjevernom Jadranu, u Rijeci, nova Hoću knjigu knjižara našla je dom negdje na sredini – u Zadru.

„Iako često dobivamo upite oko novih lokacija, moram priznati da smo oko njih iznimno oprezni. Nije nam u cilju imati najviše knjižara, nego želimo da su one najljepše, najkvalitetnije i najbogatije ponudom. Iz tog razloga, tek smo se nakon tri godine poslovanja odlučili na otvaranje nove lokacije i iznimno nam je drago da smo je našli u Zadru u kojem, nažalost, nema većih i konkretnijih knjižara. A riječ je o živom gradu prepunom domaćih ljudi, ali i turista, koji žude za knjižarom u našem stilu”, objašnjava Matija Fojs, direktor knjižarskog lanca Hoću knjigu.

Nova knjižara smjestit će se u posjećenom trgovačkom centru Supernova na mjestu nekadašnjeg dućana s odjećom. Logično je zaključiti kako je prostor trebao i mnoge preinake, jer knjiga ima na tisuće, a mjesta je malo. Kako će istaknuti one najbolje i zašto bi građani Zadra s veseljem trebali posjećivati upravo ovu knjižaru pojasnili su iz studija Metaplan arhitekti, koji stoje iza projekta ove knjižare, no i one iz zagrebačkog Arena centra, stoga su slične detalje „provukli” i u zadarskoj knjižari.

„Prepoznatljiv karakter knjižare prostoru dan je kroz dizajn mobilijara i rasvjete. Kombinacijom antracit sivog metala i svijetlog drva nastojali smo stvoriti smiren i ugodan prostor koji će omogućiti fleksibilnost u korištenju i izlaganju proizvoda. Osvijetljeno „nebo” od letvica te niša za čitanje u dječjem kutku mjesta su na kojima trgovina postaje dnevni boravak i kojima će se, nadamo se, posjetitelji rado vraćati”, poručuju Metaplan arhitekti.

I dok su proslave Hoću knjigu knjižara poznate po dobroj posjećenosti, radionicama za djecu, gostovanju autora i mnoštvu ostalih događanja, ovoga puta otvorenje nove knjižare moralo se prilagoditi novonastaloj situaciji. Što, stoga, očekuje prve posjetitelje zadarske knjižare?

Omiljena knjižara Hoću knjigu dolazi u Zadar
„Hoću knjigu od samog početka epidemiološke krize iznimno oprezno pristupa organizaciji događanja i samog rada u knjižarama. Iz tog razloga, otvorenje ćemo proslaviti nešto skromnije nego nekada u kontekstu događanja unutar knjižare, no to ne znači da će posjetitelji ostati kratkih rukava. Za svakog je kupca predviđen mali poklon paket, knjigoljupci će doći na svoje kada uz kupljenu knjigu dobiju i jednu na poklon u suradnji s našim partnerima izdavačima, pripremili smo i lijepi Instagram natječaj na kojem se mogu osvojiti bogate nagrade, a uhvatite li naše vesele knjiške hodače u centru na dobit ćete i poklon iznenađenja te kupon za popust. Na ulazu u knjižaru nalazit će se, naravno, sredstvo za dezinfekciju, a prve ćemo posjetitelje nagraditi i prekrasnim platnenim maskama s knjiškim motivom jer nam je sigurnost ljudi u knjižari najvažnija”, zaključila je Sanja Srdić Jungić, voditeljica marketinga i komunikacija.

Pomalo neočekivano za ovu kriznu godinu, iz Hoću knjigu najavljuju otvorenje još jedne knjižare u Zagrebu. Knjižara Hoću knjigu Zadar, pak, svoja će vrata otvoriti 2.11., a detaljan program te sve pogodnosti možete saznati na Facebook stranici Hoću knjigu.

Hoću knjigu je novootvoreni lanac knjižara koji svim zaljubljenicima u knjige i znanje nudi najbolji izbor iz svijeta knjiga i papirničkog asortimana. Osim što su knjižare opremljene na najmoderniji način te čitatelju nude najširi raspon kvalitetnih naslova, knjižare Hoću knjigu nude savjete stručnih trgovaca s iznimnim poznavanjem književnosti.

Svaki djelatnik knjižare stoji vam na usluzi za preporuku ili razmjenu ideja. U knjižarama Hoću knjigu udružuju se svjetovi iz mašte koji vas pozivaju na nove avanture i opuštanje. Čitanje, kao ni pisanje, nije usamljena aktivnost pa čitatelj, ulaskom u Hoću knjigu knjižaru, ima priliku obogatiti svoj život zanimljivim iskustvima i ljudima.

Facebook: https://www.facebook.com/hocuknjigu.hr/
Instagram: https://www.instagram.com/hocuknjigu/?hl=hr

Similar Posts