Mnogo toga se događalo u Star Wars svijetu, u zadnjih 6 mjeseci, pa iako The Last Jedi i najava Rian Johnson nove trilogije filmova, kao i Solo: A Star Wars Story su glavne vijesti, razvijanje Obi-Wan Kenobi film se tiho odvija, te bi produkciji mogla započeti početkom 2019 godine. Tijekom ljeta je otkriveno da je redatelj Stephen Daldry u razgovorima da režira taj Star Wars spin-off film, ali to još nije službeno potvrđeno. Kako se vrijeme produkcije bliži, nije teško za pretpostaviti da je redatelj već postavljen i da je barem prvi nacrt skripte završen.

Novi izvori sugeriraju da Obi-Wan film treba započeti produkciju u siječnju 2019 godine u Pinewood Studios, Engleska. Lucasfilm predsjednica Kathleen Kennedy je naslovljena kao producentica, kao i Engleski producent Tracey Seaward sa Stephen Daldry imenom povezanim za redatelja. I dalje smo preko godinu dana od početka produkcije i puno toga se može promijeniti do tada, ali za sada možemo pretpostaviti da će Daldry biti redatelj. Disneyev Bob Eiger je izjavio da će novi Star Wars filmovi biti spremni za 2020 godinu i čini se kako će se Obi-Wan spin-off film uklopiti u to vremensko razdoblje.

Osim Kenobi projekta, Lucasfilm je također na samom početku razvoja dugo očekivanog Boba Fett spin-off filma, kao i Yoda spin-off. O Boba Fett filmu se priča već godinama, čak je i redatelj Josh Trank bio povezan s filmom, prije nego je njegov Fantastic Four, fantastično potonuo.

Obi-Wan film još nema izabranu glumačku postavu, ali Ewan McGregor je izrazio interes za vračanjem u ovaj spin-off. McGregor je imao mali glasovni cameo u The Force Awakens iz 2015 godine i mnogi su se nadali da će se pojaviti u The Last Jedi, ali za sada još ništa o tome nije potvrđeno. Ewan McGregor bi bio očigledan izbor, ali još nije poznato hoće li Lucasfilm ići tom rutom ili izabrati potpuno novog glumca.

Kao što smo rekli, ima još dosta do početka produkcije, ali lijepo je vidjeti da se stvari pomiču i da ćemo opet vidjeti Obi-Wan na velikim ekranima. Prvi spin-off film usmjeren na lika će biti Solo: A Star Wars Story, koji dolazi u kina u svibnju 2018 i priča priču o mladom Han Solo.