ZAGREB, 17. srpnja 2019. – Znanje predstavlja dva nova krimića stvorena za napeta ljetna popodneva na plaži ili negdje u hladu: Žrtva bez lica (Offer utan ansikte, 2014.) švedskog scenarista i pisca krimića Stefana Ahnhema i novi nastavak bezvremenskog serijala o Jacku Reacheru Ponoćna crta (Midnight Line, 2017.) iz pera Lee Childa.

Roman Žrtva bez lica koji donosi priču o konačnoj osveti, s karakterom američkih serijskih ubojica i dodatkom švedske tradicije kriminalističkih romana, kritike nazivaju mračnijim od Stiega Larssona i sumornijim od Henninga Mankella. Radi se o prvijencu Stefana Ahnhema, švedskog scenarista i pisca kriminalističkih romana koji svoj autorski stil gradi stapajući napet i mračan ugođaj svojstven nordijskom noiru, s kinematografskim kvalitetama pisanja scenarija. Dosad je objavio četiri romana iz serije o policijskom inspektoru Fabianu Risku koji su mu donijeli brojne nagrade i odveli ga na sam vrh svjetskih uspješnica. Roman Žrtva bez lica osvojila je nacionalnu nagradu Crimetime Specsavers Award za književni prvijenac, a autor je dobitnik i MIMI Award za najbolji kriminalistički roman u Njemačkoj za roman Deveti grob (Den nionde graven, 2016.). Roman je u prijevodu Marine Kopjar dostupan u knjižarama po cijeni od 129 kn.

Novi krimići u izdanju nakladničke kuće Znanje
  • Facebook
  • Twitter
  • Gmail

Suvremeni engleski pisac Lee Child, najpoznatiji po popularnom serijalu o bivšem vojnom policajcu Jacku Reacheru, u novom romanu Ponoćna crta svog junaka vodi na još jedno opasno putovanje, ovoga puta kroz američki Srednji Zapad, od opskurnih kafića do blatnih raskršća u pustopoljinama gdje se susreće s bikerima, murjacima, varalicama, bilderima i nestalim osobama u odijelima i kravatama usred pustoši Wyominga. Što dublje kopa, to veće smeće izlazi na vidjelo… Roman Ponoćna crta u prijevodu Nevena Dužanca dostupan je u knjižarama po cijeni od 59,90kn. 

Više o naslovima

  • Facebook
  • Twitter
  • Gmail

Žrtva bez lica (Offer utan ansikte, 2014.). Stefan Ahnhem švedski je scenarist i pisac kriminalističkih romana koji svoj autorski stil gradi stapajući napet i mračan ugođaj svojstven nordijskom noiru s kinematografskim kvalitetama pisanja scenarija. Dosad je objavio četiri romana iz serije o policijskom inspektoru Fabianu Risku koji su mu donijeli brojne nagrade i odveli ga na sam vrh svjetskih uspješnica: nacionalnu nagradu Crimetime Specsavers Award za njegov književni prvijenac Žrtva bez lica (Offer utan ansikte, 2014.) te MIMI Award za najbolji kriminalistički roman u Njemačkoj za Deveti grob (Den nionde graven, 2016.)

Policijski inspektor Fabian Risk sa svojom obitelji odlazi iz Stockholma u manji i mirniji Helsingborg kako bi ondje započeo nov život i izgladio bračnu krizu. No samo nekoliko sati nakon dolaska u rodni grad, pozvan je da se priključi istrazi krajnje okrutnog ubojstva. U lokalnoj školi pronađeno je tijelo bez šaka Jörgena Pålssona, Riskova školskog kolege. Uskoro osvanu nova trupla njegovih bivših kolega iz razreda, a Risk se nađe u utrci s vremenom. Hoće li pronaći ubojicu prije nego što ovaj pobije cijeli njegov razred? 

  • Facebook
  • Twitter
  • Gmail

Ponoćna crta (The Midnight Line, 2017.). Lee Child (pravim imenom James D. “Jim” Grant) suvremeni je engleski pisac najpoznatiji po popularnoj seriji romana o bivšem vojnom policajcu Jacku Reacheru. Child je rođen 1954. u Coventryju. Prvi roman o Jacku Reacheru (Killing Floor) napisao je u dobi od 40 godina, nakon što je ostao bez posla. Mnogi kritičari smatraju ga jednim od najznačajnijih autora akcijskog trilera.

Reacher se zatekao u gradiću u američkoj saveznoj državi Wisconsin. U izlogu jedne zalagaonice ugleda ženski prsten s oznakom vojne akademije West Point 2005. Bila je to vrlo nezgodna godina za stjecanje diplome: dogodio se tada Irak i Afganistan. S unutarnje strane prstena ugravirani su inicijali. Reacher se zapita kakva je nesreća natjerala vlasnicu da se odrekne takve uspomene. I to je dovoljan razlog za akciju. Reacher odluči pronaći ženu i vratiti joj teško zarađeni prsten.

Tako započinje opasno putovanje koje vodi Reachera kroz američki Srednji Zapad, od opskurnih kafića do blatnih raskršća u pustopoljinama. Susreće se s bikerima, murjacima, varalicama, bilderima i nestalim osobama u odijelima i kravatama usred pustoši Wyominga.

Što dublje kopa, to veće smeće izlazi na vidjelo. Riječ je o opakoj zločinačkoj udruzi. Za svakog postoje  crte koje na valja prelaziti. Za svakog, osim za Jacka Reachera.