Showtime je odlučio napraviti nastavak na Penny Dreadful seriju, naziva Penny Dreadful: City of Angels.

City of Angels nam stiže od Penny Dreadful kreatora, scenarista i izvršnog producenta Johna Logana, koji i na ovoj novoj seriji ima jednake obaveze. Njemu će se pridružiti Michael Aguilar (Kidding) koji će uz njega biti izvršni producent. Produkcija bi trebala započeti u 2019. godini.

Duhovni potomak priče postavljen u Londonu u viktorijanskom dobu, sljedeće poglavlje imat će novu viziju, nove likove i priče. Započet će 1938. u Los Angelesu, vremenu i mjestu duboko upletenom u meksičko-američki folklor i društvenu napetost. Potaknut sukobom između likova povezanih s Božanstvom Santa Muerte i ostalima koji su povezani s Vragom, Penny Dreadful: City of Angels istražit će uzbudljivu mješavinu natprirodne i gorive stvarnosti tog razdoblja, stvarajući nove okultne mitove i moralne dileme unutar prave povijesne pozadine.

“Penny Dreadful: City of Angels imat će društvenu i povijesnu svijest koju nismo odlučili istražiti u Penny Dreadful Londonskim pričama”, rekao je Logan. “Sada ćemo se boriti s određenim povijesnim i stvarnim svjetskim političkim, vjerskim, društvenim i rasnim pitanjima. Godine 1938. Los Angeles se suočava s nekim teškim pitanjima o svojoj budućnosti i duši. Naši likovi moraju učiniti isto. Nema lakih odgovora. Postoje samo moćna pitanja i moralni izazovi. Kao i uvijek u svijetu Penny Dreadful, na ovom svijetu nema heroja i zlikovaca, samo protagonisti i antagonisti; kompliciranih i konfliktnih likova koji žive na osloncu moralnog izbora. “

Penny Dreadful: City of Angels izvršni producenti su Logan i Aguilar, Sam Mendes i Pippa Harris, oboje od Neal Street Productions. Loganova Desert Wolf Productions će producirati, dok će James Bagley biti još jedan od izvršnih producenata.

“Bili smo toliko oduševljeni kad nam je John Logan došao s ovim prelijepo originalnim uzimanjem Penny Dreadful mitologije koja istražuje i ljudski duh i duhovni svijet ovdje u Kaliforniji”, izjavio je Gary Levine, predsjednik programiranja Showtime mreže. “Penny Dreadful: City of Angels obećava da će biti izvanredna saga obiteljske ljubavi postavljena protiv zastrašujućih čudovišta koja su oko nas i unutar nas”.

Penny Dreadful premijerno je prikazana u 2014. godini, a završila je svoju tri sezone dugu vožnju uvrnutim završetkom u lipnju 2016. Serija je dobila 13 nominacija Primetime Emmy, kao i nominaciju za Zlatni globus za glavnu glumicu Evu Green i osvojila tri BAFTA nagrade. Penny Dreadful je razvila lojalnu fanbazu koja se zove “The Dreadfuls”.