Nova knjiga svjetski poznate Isabel Allende u nakladi Vuković&Runjić

Nova knjiga svjetski poznate Isabel Allende u nakladi Vuković&Runjić

Isabel Allende – Duga latica mora

O autorici:
S više od 74 milijuna prodanih knjiga, romansijerka i feministica Isabel Allende jedan je od najčitanijih svjetskih pisaca. Rođena u Peruu i odrasla u Čileu, među­ narodnu je slavu stekla već prvim romanom Kuća duhova (1982.). Otad je objavila više od dvadeset bestselera, koji su poželi zavidan kritički uspjeh. Među njima se ističu O ljubavi i sjeni, Eva Luna, Kći sudbine, Otok pod morem, Paula i U jeku zime. Njezina su djela prevođena na više od četrdeset jezika: zabavna i poučna, prepliću maštovite priče s povijesnim događajima. Uz književni rad, Isabel Allende aktivno se zauzima za ljudska prava. Nakon smrti kćeri Paule 1996. u njezino je ime osnovala dobrotvornu zakladu za potporu ženama diljem svijeta. Primila je petnaest počasnih doktorata i nagradu za životno djelo PEN­a, a Barack Obama dodijelio joj je Predsjedničku me­ dalju slobode, najveće civilno odličje SAD­a.

Prijevod:
Željka Somun članica je Društva hrvatskih književnih prevodilaca od 2005. Dosad je prevela djela sljedećih autora: Antonin Varenne, Yuri Herrera, Joël Dicker, Jorge Bucay, F. J. Palma, Ramón Díaz Eterovic, Roberto Bolaño, Gabriel García Márquez, Javier Marías, Juan Arias, Luis Sepúlveda, kao i grafičke novele u izdanju Fibre, autora: Riad Sattouf, Lupano & Rodguen, Cyril Pedrosa, Dillies  & Hautière, Bastien Vivès, Emmanuel Lepage, Giroud & Lax, Zidrou & Oriol.

Nova knjiga svjetski poznate Isabel Allende u nakladi Vuković&Runjić


O knjizi:
Krajem tridesetih godina 20. stoljeća u Španjolskoj bukti građanski rat. Kad Francovi fašisti sruše vladu, stotine tisuća ljudi daju se u opasan bijeg preko Pireneja i francuske granice. Trudna mlada udovica Roser povezat će se s vojnim liječnikom Víctorom Dalmauom, bratom svoje pokojne ljubavi. Moraju se vjenčati da bi preživjeli, iako ni jedno ni drugo ne želi u taj brak. S još dvije tisuće izbjeglica ukrcat će se na parobrod Winnipeg, koji je unajmio pjesnik Pablo Neruda, i otisnuti se prema Čileu, “dugoj latici mora, vina i snijega”.
Dok u Europi izbija svjetski rat, prihvaćaju progonstvo i niz tegobnih izazova na dalekom stranom kontinentu, no nalaze i radost u ustrajnoj nadi u povratak u Špa­ njolsku. Nepokolebljivi Roser i Víctor, svjedoci borbe između slobode i represije koja je zahvatila cijeli svijet, naposljetku će shvatiti da im je pravi dom mnogo bliže nego što su mislili. U naponu stvaralačke snage Isabel Allende napisala je veličanstven povijesni roman o nadi, progonstvu i istinskoj pripadnosti.

“Jedna od dosad najraskošnijih freski Španjolskoga građanskog rata i jedno od naj­ moćnijih i najpotresnijih djela u bogatoj karijeri Isabel Allende.”The New York Times Book Review

“Ovo nije samo roman za nas koji desetljećima zaneseno pratimo opus Isabel Allende, nego i za čitatelje koji je tek otkrivaju. Kakve li radosti za svakoga tko je prvi put uzima u ruke: ona zna da su sve priče ljubavne priče i da najljepše ljubavne priče pripovijeda upravo vrijeme.” —Colum McCann

“Isabel Allende je ikona svjetske književnosti.” —Khaled Hosseini

ISBN 978-953-286-250-8
234 x 156 x 22 mm
312 str
Meki uvez
Cijena 139 kn

Similar Posts