Potvrđen je izbor glumice za glavnu ulogu Moiraine u nadolazećoj Amazonovoj seriji fantazije, Wheel of Time. IGN donosi da je Rosamund Pike izabrana za ulogu Moiraine Damodred, lika koji je postavljen kao glavni u ovoj adaptaciji Robert Jordanove kultne serije fantazije.

Osim toga, Amazon je otkrio da Brandon Sanderson, koji je napisao posljednje tri Wheel of Time knjige nakon Jordanove smrti 2007. godine, služit će kao savjetnik u seriji uz Jordanovu udovicu, Harriet McDougal.

Pike je značajan izbor za Amazonovu seriju, a najpoznatija je po ulogama u filmovima Gone Girl, Jack Reacher i Die Another Day. Njezin lik, Moiraine Damodred, jedan je od najcjenjenijih korisnika magije u svijetu Wheel of Time, i igra ključnu ulogu u središnjoj liniji priče kako bi pronašla Dragon Reborn, lika koji je osuđen da porazi zlu silu poznatu kao Dark One.

Pogledajte Pike paralelno s prikazom Moiraine od umjetnika Dan dos Santosa iz e-book naslovnice Fires of Heaven:

Wheel of Time scenaristi su na svom službenom Twitter profilu također objavili iza kulisa sliku Pike:

Pogledajte službeni opis Amazonove Wheel of Time serije ispod:

“The Wheel of Time je jedna od najpopularnijih i najtrajnijih fantasy serija svih vremena, s preko 90 milijuna prodanih knjiga. Smještena u prostran, epski svijet u kojem postoji magija i samo određenim ženama je dopušten pristup, priča prati Moiraine, članicu nevjerojatno snažne ženske organizacije Aes Sedai, kada stiže u maleni gradić Two Rivers. Tamo, ona kreće na opasno putovanje svijetom s pet mladića i djevojaka, od kojih je jedan prorokovan da bude Dragon Reborn, koji će ili spasiti ili uništiti čovječanstvo.”

Judkins (Marvel’s Agents of SHIELD, Hemlock Grove) je showrunner i izvršni producent serije, s Uta Briesewitz koja će režirati prve dvije epizode i također biti izvršna producentica. Drugi izvršni producenti uključuju Larry Mondragon i Rick Selvage od Red Eagle Entertainment, Ted Field i Mike Weber od Radar Pictures, Darren Lemke i Marigo Kehoe.

Wheel of Time će započeti produkciju u Pragu u rujnu 2019. godine. Za sada još nije poznat datum izlaska serije Wheel of Time.