Arnold Schwarzenegger već neko vrijeme pokušava napraviti novi film o Conanu Barbarinu, ali čini se da se umjesto toga pravi TV serija za Netflix. Deadline izvještava da usluga streaminga razvija live-action seriju koja se temelji na kultnom liku mačeva i čarobnjaštva koji je stvorio Robert E. Howard.

Nellie Andrews iz Deadlinea napominje: „Čula sam da su projekt Fredrika Malmberga i Marka Wheelera iz Pathfinder Media prvi u dogovoru između Netflixa i Conan Properties Internationala, u vlasništvu Malmbergove Cabinet Entertainment. Ovaj dogovor daje Netflixu ekskluzivnu mogućnost stjecanja prava na književna dijela Conan i razvijanja djela na TV-u i na filmu, kako u live-action, tako i u animiranim filmovima.”

Netflix trenutno traži scenarista / redatelja i voditelja serije za projekt. Schwarzenegger je Conana glumio u dugometražnim igranim filmovima 1980-ih Conan Barbarin i Conan the Destroyer, a nedavno je izrazio interes za povratak u ulogu.

Jason Momoa preuzeo je ulogu Conana za Conana Barbara iz 2011. godine.

Lik Conana Barbarina stvorio je Robert E. Howard 1932. godine, predstavljen u nizu fantastičnih priča koje su objavljene u časopisu Weird Tales.