Netflix pravi Sandman TV seriju od Neil Gaimana

Netflix pravi Sandman TV seriju od Neil Gaimana

Nakon godina pokušavanja razvijanja Neil Gaimanovog klasičnog Sandman stripa na ekrane, Netflix je napravio ugovor s Warner Bros. Television za pravljenje serije. Ovaj ugovor navodno predstavlja “veliku financijsku obavezu” i najskuplji televizijski projekt DC Entertainmenta do sada.

Prvi puta objavljen 1989, The Sandman je apstraktna i vizualno zadivljujuća serija stripova DC Comicsa od Gaimana koja se vrti oko lika koji utjelovljuje sve snove. Međutim, cjelokupna priča je malo pregusta za jedan kratki sažetak. Ovaj klasični strip je već više puta pokušavan dovesti na velike ekrane od 1990tih, posljednji put s pokušajima New Linea u 2016. godini. Gaiman i Goyer su upareni zajedno kao izvršni producenti zajedno s Ericom Heissererom koji će biti scenarist.

Netflix pravi Sandman TV seriju od Neil Gaimana

Prema THR, Gaiman, koji je stvorio i napisao originalni strip, će također biti izvršni producent zajedno s Constantine i Batman v. Superman: Dawn of Justice scenaristom Davidom Goyerom. Wonder Woman scenarist Allan Heinberg će biti showrunner i scenarist serije. Nedavno je Netflix i službeno potvrdio ove vijesti.

Netflix je povećao svoje napore oko pribavljanja visoko kvalitetnog sadržaja nakon što je Marvel povukao svoje sadržaje s njihove platforme u korist usredotočivanja na sadržaj za nadolazeći Disney +. Netflixova spremnost na veliku financijsku obvezu iza Sandmana potvrđuje njihovo uvjerenje u žanrovsko programiranje. I dok se Warner Bros. također priprema lansirati svoju streaming platformu kasnije ove godine, oni su također u razgovorima s J.J. Abramsom za produkcijski ugovor vrijedan pola milijarde dolara, tako da će sve kratkoročne infuzije prihoda olakšati zatvaranje tog posla.

Gaiman je imao nekoliko uspjeha trenutno na malim ekranima, sa Starz koji je adaptirao njegovu American Gods novelu, koja je sada u svojoj trećoj sezoni, te Amazonovu limitiranu Good Omens seriju, koju je Gaiman napisao zajedno s Terry Pratchettom. Od Sandmana se dugo očekivalo da bude potencijalno iznenađenje za studio koji ga može uspješno dovesti na veliki ili mali ekran. Između njegovih originalnih stripova od 75 brojeva, serija spinoffa, one-shotova i strastvenih fanova, postoji mnogo sadržaja za rad u jednoj ili više serija u tijeku.

Similar Posts