Netflix je objavio službenu The Witcher mapu s detaljnom vremenskom crtom događanja u seriji. The Witcher TV serija je bazirana na knjigama i kratkim pričama istog imena Andrzeja Sapkowskog i prati avanture Geralta of Rivia, opakog lovca na čudovišta. Njegove priče su također adaptirane u izrazito popularne video igre The Witcher, od Poljskih razvojnog studija CD Projekt Red.

Iako je The Witcher serija dobila podijeljene kritike kada je izašla, vrlo brzo je postala jedna od najgledanijih serija na televiziji. Netflix je očigledno bio vrlo siguran u seriju od samog početka, jer su naručili drugu sezonu već i prije nego je prva izašla. No unatoč Netflixovom optimizmu, mnogi su kritičari smatrali da je zaplet teško pratiti i da je postavljanje previše ekspanzivno. S druge strane, fanovi su upravo to iskoristili i vrlo brzo napravili svoj vodič za svijet The Witcher serije, kako bi objasnili zamršenosti svijeta onima koji su osjećali da su izgubljeni u prijevodu.

Netflix je objavio fantastičnu interaktivnu službenu mapu kontinenta bez naziva iz The Witcher svijeta kao odgovor na kritike koje kažu da je seriju bilo previše teško pratiti. Nažalost, Netflix nije omogućio ubacivanje karte u članak, tako da morate kliknuti ovdje (ili iznad) kako bi je vidjeli, malo pričekati da se učita i onda možete pretraživati cijeli Witcherov svijet. Karta dolazi opremljena vremenskom trakom koja objašnjava sve, od “spoja sfera” do kraja prve sezone u kojoj se Geralt susreće s Ciri. Ukupno, vremenska traka proteže se nevjerojatnih 1.264 godina, premda je vrijedno spomenuti da se događaji iz prve sezone odvijaju u samo 30 godina.

Recenzija: The Witcher (2019-)

Pomičući se do kraja vremenske linije, čitatelji će dobiti tajnu poruku u “Starom govoru” koju su The Witcher znalci preveli u “When something ends, something begins.” Čini se da se ovaj citat odnosi na prožimajuću temu prihvaćanja sudbine s kojom se Geralt borio tijekom prve sezone. Karta je također u potpunosti interaktivna s vremenskim utjecajima i grafikom koja prati ključne trenutke u vremenskoj traci Witcher svijeta.

Ni na koji način Netflix nije morao izraditi kartu i vremensku traku za The Witcher, niti su to morali učiniti s takvom pažnjom svih detalja, ali na sreću, uspjeli su, a krajnji rezultat im je nevjerojatno impresivan. Teško je ne pomisliti kako Netflix planira pretvoriti The Witcher seriju u svoj glavni proizvod, jer nije baš čest slučaj da mreža dobije prava na vrlo popularan sadržaj i zvijezdu poput Henryja Cavilla koja zaista uživa u toj ulozi. Fanovi neće morati drugo čekati za drugu sezonu ove odlične Netflixove serije, jer Cavill kaže kako produkcija na drugoj sezoni The Witchera uskoro započinje.