Naklada OceanMore objavila je zbirku priča nagrađivane autorice Slađane Bukovac

Naklada OceanMore objavila je zbirku priča nagrađivane autorice Slađane Bukovac

Slađana Bukovac: Odstraniti životinju

Slađana Bukovac (1971.) diplomirala je povijest umjetnosti i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Živi i radi kao novinarka i videonovinarka u Puli. Za roman “Putnici” nagrađena je 2003. godine Kiklopom za najbolji prvijenac, a za roman “Rod avetinjaka” 2008. dobiva prestižnu književnu nagradu Fran Galović. Godine 2016. objavljuje svoj treći roman “Stajska bolest” i s njime je ušla u finalni izbor svih relevantnih hrvatskih književnih nagrada. Autorica je i zbirke poezije “Nijedan pauk nije savršen” (2005.), a “Odstraniti životinju” prva je njezina zbirka priča.

Naklada OceanMore objavila je zbirku priča nagrađivane autorice Slađane Bukovac

O knjizi:
Kad imate prijateljicu suočenu s terminalnom fazom svoje bolesti, što možete učiniti? O čemu razgovarati? Šutjeti? Prešutjeti? Autoimuna bolest, mali operativni zahvat, posjet bolnici kroz koji autorica promišljeno i lucidno opisuje svakidašnjicu iz koje izranjaju krizne točke cijele društvene zajednice.
Kako kroz šarenu kiruršku kapicu proniknuti u čovjeka koji ima dva konja i dva psa? Što učiniti kad ti u dvorište neki ljudi ubacuju svoje neželjene mačiće? Svakodnevni život u većini likova iz ovih priča izaziva samo strah, svatko od njih ima svoj način suočavanja s tim iskonskim osjećajem koji čovjek teško svladava.
U završnoj priči “Nema onog koji piše” vidimo koliko je Bukovac uronjena u sadržaj i strukturu svog stvaranja, a u ovoj je zbirci, iako prvoj, izišla na vidjelo sva raskoš njezina talenta.

Format: 13×20 cm
Urednica: Gordana Farkaš-Sfeci
ISBN: 78-953-332-110-3
Cijena: 130,00 kn
Meki uvez s klapnama, 184 str.

 

Similar Posts