Jučer su objavljene nominacije za Zlatni globus, a danas vam donosimo najveće šokove i iznenađenja u filmskim nominacijama. 

Iako je Golden Globes često glavni indikator favorita za Oscare, svake godine bude dosta iznenađenja i šokova, a kao i obično, toga ne nedostaje ni ove godine.

Jučerašnje filmske nominacije za Golden Globes možete vidjeti ovdje, a za serije ovdje.

Izostavljena: Greta Gerwig, Lady Bird

Lady Bird film je zaradio 4 nominacije, Najbolji film (komedija ili mjuzikl), Najbolju glumicu za Saoirse Ronan, Najbolju sporednu glumicu Laurie Metcalf i Najbolji scenarij za Greta Gerwig, ali iznenađujuće Greta nije nominirana za Najbolju režiju.

Izostavljen: Luca Guadagnino, Call Me By Your Name

Kao Lady Bird, Call Me By Your Name je osvojio nominacije za Najbolji film (drama) i za svoje najzanimljivije nastupe (Timothée Chalamet and Armie Hammer), ali redatelj nije ušao u izbor.

Izostavljen: Jordan Peele, Get Out

Bez obzira na fantastične ocjene kritike i odličan rezultat na kino blagajnama, Get Out je pokupio samo dvije nominacije – Najbolji film (komedija ili mjuzikl) i Najbolji glumac za Daniel Kaluuya. Šokantno, čovjek koji stoji iza svega, Peele, nije dobio nominacije ni u kategoriji za najboljeg redatelja, kao ni scenarista.

Izostavljen: The Big Sick

Recenzija: The Big Sick (2017)

Kumail Nanjiani je dobio odlične ocjene za svoju ljubavnu priču pravljenu prema stvarnom životu, ali Zlatni globus je potpuno izignorirao The Big Sick, koji nije dobio niti jednu nominaciju.

Izostavljen: Michael Stuhlbarg, Call Me By Your Name (i The Shape of Water)

Stuhlbarg glumi ključnu ulogu u ne samo jednom, nego u dva velika filmska kandidata ove godine. Iznenađujuće je da nije dobio nominaciju za Najboljeg sporednog glumca za svoju ulogu znanstvenika/špijuna u Guillermo del Toro The Shape of Water, ali je šokantno da nije nominiran za istu nagradu u filmu Call Me By Your Name.

Izostavljen: Jake Gyllenhaal, Stronger

Gyllenhaal je dobio samo riječi hvale za svoju ulogu Jeff Bauman, koji je izgubio obje noge u bombaškom napadu 2013 godine, na Bostonskom maratonu. Tako da je ovo izostavljanje za Nagradu najboljeg glumca, veliko iznenađenje.

Izostavljen: Wonder Woman

Nakon odlične zarade na kino blagajnama i jedne od najboljih ocjena kritike, za film sa superjunacima, svih vremena, dolazi kao iznenađenje da film nije pokupio baš ni jednu nominaciju.

Izostavljen: The Florida Project

Sean Baker drama nije bila potpuno zanemarena – Willem Dafoe je dobio nominaciju za Najboljeg sporednog glumca – ali to je filmu bila i jedina nominacija. To je veliko iznenađenje za The Florida Project, koji je bio ljubimac raznih kritičkih grupa ove godine.

Izostavljena: Tiffany Haddish, Girls Trip

Haddish se pojavila kao autsajder natjecatelj za Najbolju sporednu ulogu zahvaljujući njezinoj glumi u filmu Girls Trip. Ali iako su je razni kritičari hvalili, njezina nominacija je izostala.

Izostavljen: The LEGO Batman Movie

Lego Batman Film (2017)

The LEGO Batman Movie ne samo da je bio jedan od najpametnije napravljenih animiranih filmova godine i najbolje ocijenjen od strane kritike, nego je bio jedan od najpametnijih i najbolje ocijenjenih filmova, općenito. Njegovo neuvrštavanje u nominacije za Najbolji animirani film je šokantno.

Iznenađenje: All the Money in the World

Nakon što je originalni glumac Kevin Spacey zamijenjen zbog optužbi za seksualne napade, redatelj Ridley Scott je doveo Christopher Plummer da ga zamjeni – samo nekoliko tjedana prije nego je film trebao doći u kina. Scottov rizik, kako se čini, se isplatio; I Scott i Plummer su zaradili nominacije, za Najboljeg redatelja i Najbolju sporednu ulogu, dok je Michelle Williams nominirana za Najbolju glumicu.

Iznenađenje: Ansel Elgort, Baby Driver

Edgar Wright akcijski-mjuzikl film nije bio među nominiranima, ali je njegov glavni glumac Ansel Elgort, nominiran za Najboljeg glumca u kategoriji komedija ili mjuzikl. Svakako iznenađenje.

Iznenađenje: The Boss Baby

Uvrštavanje animiranog filma The Boss Baby, za nominaciju u kategoriji Najboljeg animiranog filma, ispred LEGO Batman filma, dolazi kao veliko iznenađenje.