Pogledajte koji su najbolji filmovi 2019. godine, prema našem portalu Svijet Filma. Članak će se nadopunjavati kako novi filmovi budu dolazili.

Klikom na naslov filma idete na njegovu cijelu recenziju. Filmove s ocjenom ispod 7 nismo stavljali, a na ovom popisu će se sigurno naći filmova za svakoga.

Najbolji filmovi 2019. godine s ocjenom 7

Polar (2019)

Recenzija: Polar (2019)

 Polar
(2019) on IMDb

Žanr filma: Akcija, krimi

Redatelj: Jonas Åkerlund

Scenarist: Jayson Rothwell, Víctor Santos

Glumci: Katheryn Winnick, Vanessa Hudgens, Mads Mikkelsen

Radnja ukratko: Netflixov film u kojem plaćeni ubojica izlazi iz mirovine kako bi se borio s grupom mladih ubojica.

***

Naše mišljenje ukratko: Odličan glavni lik Duncan Vizla/Black Kaiser, kojeg glumi fantastični Mads Mikkelsen, vrhunske akcije, nešto slabije priče, te iritantnih i ne zanimljivih protivnika.

Naša ocjena7/10

Trailer filma Polar

Escape Room (2019)

Recenzija: Escape Room (2019)

 Escape Room
(2019) on IMDb

Žanr filma: Akcija, avantura, horor, triler

Redatelj: Adam Robitel

Scenarist: Bragi F. Schut, Maria Melnik

Glumci: Tyler Labine, Deborah Ann Woll, Taylor Russell

Radnja ukratko: Šestero stranaca nađu se u okolnostima izvan njihove kontrole i moraju koristiti svoju mudrost kako bi preživjeli.

***

Naše mišljenje ukratko: Vrlo dobra, napeta i zanimljiva priča, te odlični likovi. Nažalost djelomično je upala u ustajalost ovog pod žanra, te loša promocija kroz trailere koji otkrivaju previše o filmu. Svejedno, jedan od boljih slasher/horor filmova posljednjih godina.

Naša ocjena7/10

Trailer filma Escape Room

Najbolji filmovi 2019. godine s ocjenom 8

Glass (2019)

Recenzija: Glass (2019)

 Glass (2019) on IMDb

Žanr filma: Drama, sci-fi, triler

Redatelj: M. Night Shyamalan

Scenarist: M. Night Shyamalan

Glumci: Bruce Willis, Samuel L. Jackson, James McAvoy, Sarah Paulson, Anya Taylor-Joy

Radnja ukratko: Nakon incidenta iz filma Split, David Dunn (Bruce Willis) kreće u lov na Zvijer, najopasniju ličnost u sklopu Kevina Wendella Crumba (James McAvoy). Nakon što ga uspije pronaći i suprostaviti mu se, obojica završe u psihijatrijskoj ustanovi pod nadzorom dr. Ellie Staple (Sarah Paulson), ne znajući da se u istoj ustanovi krije i Elijah Prince, odnosno Mr. Glass (Samuel L. Jackson). I dok ih dr. Staple pokušava uvjeriti da su sva trojica psihički bolesni i da ne posjeduju nikakve supermoći, Mr. Glass suptilno i u tajnosti realizira vlastiti tajni plan, koji za cilj ima ultimativni stripovski okršaj dobra, David Dunne, i zla, Zvijer. Filmovi Unbreakable, Split i Glass spadaju u trilogiju.

*** 

Naše mišljenje ukratko: Iako najslabiji dio Shayamalanove Estrail 177 trilogije, Glass unatoč većem broju upitnika po pitanju scenarija nudi dovoljno dobro nam poznatog šarma i individualne originalnosti, da uz izvanredne izvedbe Brucea Willisa, Samuela L. Jacksona i tog neponovljivo briljantnog Jamesa McAvoyja bude jedan visoko kvalitetan film koji na dosljedno originalan način obrađuje superherojske filmove, ali i na neočekivano emotivan način zaključuje priču koju je Shayamalan želio ispričati.

Naša ocjena8/10

Trailer filma Glass

How to Train Your Dragon: The Hidden World (2019)

 How to Train Your Dragon: The Hidden World
(2019) on IMDb

Žanr filma: Animirani, akcija, avantura

Redatelj: Dean DeBlois

Scenarist: Dean DeBlois

Glumci: Jay Baruchel, America Ferrera, Cate Blanchett, Jonah Hill, Gerard Butler, Kristen Wiig, F. Murray Abraham

Radnja ukratko: Godinu dana nakon događaja drugog filma, Hiccup i njegovo društvo napadaju lovce na zmajeve i oslobađaju druge zmajeve, koje dovode na njihov otok. U cijelu priču ubrzo se uplete zloglasni Grimmel, možda i najbolji lovac na zmajeve, koji želi ubiti Toothlessa, koji se u međuvremenu zaljubio. Kako bi spasio svoje prijatelje, ali i zmajeve od Grimmela, Hiccup kreće u potragu za “Skrivenim svijetom”, o kojem mu je davno pričao njegov otac.

***

Naše mišljenje ukratko: Iako je serijal Kako izdresirati zmaja jedan od rijetkih koji je kroz čak tri nastavka uspio zadržati visoki nivo kvalitete, narativno zasićenje pokazalo se u jednoj manjoj mjeri u trećem filmu, što je ujedno i njegov glavni problem. Vizualno i dalje impresivan, uz odličnu glazbu, Skrivenom svijetu se može prigovoriti samo to da je u narativnom smislu postao donekle šabloniziran, odnosno da je one originalnosti koja je tako vješto krasila prva dva filma ovdje manjkalo; konačni rezultat nije uopće loš, dapače, ali je priča koju smo već vidjeli i kojoj nedostaje onaj epski osjećaj pobjede koji nas je osvajao u ranijim dijelovima.

Naša ocjena8/10

Trailer filma How to Train Your Dragon: The Hidden World