Dolaze nam prve informacije o novom, Lord of the Flies filmu, od filmske kuće Warner Bros. Najavljene su velike promjene naspram knjige 

Redatelji, Scott McGehee i David Siegel (The Deep End), izjavili su za Deadline kako žele biti vjerni knjizi William Golding, ali sa velikom promjenom u tome da će na otoku biti sve curice umjesto dječaka.

Lord od the Flies 1990

Kažu da su uvijek dječaci povezani sa agresivnosti, pa su zato odlučili to promijeniti i napraviti cijeli film samo sa djevojčicama .

“To je velika pustolovna priča, prava zabava, ali u nju je ugrađeno puno skrivenih značenja. Razmišljali smo o tome neko vrijeme dok su se prava razrađivala i super spremni smo staviti olovku na papir”, rekao je McGehee.

“Korištenje djevojčica u filmu bi moglo pomoći vidjeti priču na novi način” izjavio je McGehee.

Lord of the Flies priča je ispričana u filmovima već puno puta, uključujući film iz 1963 od redatelja Peter Brook i filma iz 1990 od redatelja Harry Hook.

Još jedan remake, još jedna adaptacija prema knjizi, sa velikim promjenama. Ostaje vidjeti kako će ovaj pokušaj proći i obzirom na odličnu knjigu, nadam se dobro.