U ovoj nagradnoj igri dijelimo 2×2 karte za ulaznice za horor triler film od redatelja Jordan Peelea (Get Out), ‘Us’.

Us (Mi) je nova noćna mora Oscarom nagrađenog redatelja filma Get Out, Jordana Peelea. Film trenutno drži 100% ocjene kritičara na Rotten Tomatoes.

Datum izlaska filma Us:

22. ožujak 2019

Hrvatski naziv:

Mi

Žanr:

Horor, triler

Redatelj:

Jordan Peele

Scenarist:

Jordan Peele

Glumci:

Yahya Abdul-Mateen II, Elisabeth Moss, Anna Diop

Radnja ukratko:

Majka (Lupita Nyong’o) i otac (Winston Duke) odvedu svoju djecu u kućicu na plaži, iščekivajući uživanje s prijateljima (Elisabeth Moss i Tim Heidecker), ali njihov spokoj prelazi u napetost i kaos kada neki posjetitelji dođu nepozvani.

Nakon što je sa svojim redateljskim prvijencem, filmom Get Out (Bježi), šokirao suvremenu umjetnost i postavio nove standarde u provokaciji društva sa društveno osviještenim horror filmovima, dobitnik Oscara i vizionar Jordan Peel vraća se sa još jednom originalnom horror pričom, filmom za koji je sam napisao scenarij, režirao i producirao ga.

U filmu Us (Mi) čija se radnja odvija se u sadašnjosti, na obalama Sjeverene Karoline, glavnu ulogu tumači oskarovka Lupita Nyong’o kao Adelaide Wilson. Adelaide i njezina obitelj odlučili su ljetne praznike provesti u idiličnoj vikendici u kojoj je ona provodila svoje ljetne praznike kao dijete.

Progonjena neobjašnjivom i nerazriješenom traumom iz svoje prošlosti i složenom nizom jezovitih slučajnosti, Adelaide osjeća kako je njezina paranoja sve veća dok postaje sve sigurnija da će nešto loše zadesiti njezinu obitelj.

Nakon napornog dana na plaži sa svojim prijateljima Tylerima (dobitnica nagrade Emmy – Elisabeth Moss, Tim Heidecker, Cali Sheldon, Noelle Sheldon), Adelaide i njezina obitelj (Winston Duke, Shahadi Wright Joseph, Evan Alex) vraćaju se u svoju vikendicu. Kada padne mrak, Wilsonsi primjećuju siluetu od četiri osobe koje se drže za ruke dok stoje na prilazu. Us (Mi) suprostavlja običnu američku obitelj protiv zastrašujućeg i nevjerojatnog protivnika: samih sebe.

Film u Hrvatska kina pretpremijerno stiže 21.3.2019.

U nastavku pronađite kako sudjelovati u nagradnoj igri

Trailer filma Us