Sinoć je emitirana prva epizoda posljednje, osme sezone superhero serije Arrowa odmah uz to nas je jedan of showrunnera, Marc Guggenheim, počastio i teaser posterom koji u stripovskom stilu predstavlja nadolazeći spin-off koji je trenutno u razvoju.

Iako se Arrow polako primiče svom završetku, čelnici CW-a još uvijek nisu spremni oduzeti svojim gledateljima posjete u Star City zbog čega je prije par tjedana najavljeno da je u razvoju nova serija u kojoj će glavnu riječ imati dobro nam poznati likovi iz originalne serije: Mia Smoak, Laurel Lance i Dinah Drake, koje glume jednako poznate glumice Katherine McNamara, Katie Cassidy i Juliana Harkavy. Iako taj spin-off još uvijek nema službenog naziva, na posteru je imenovan kao Green Arrow and the Canaries, što ukazuje da ćemo u seriji pratiti Miju Smoak kako preuzima luk i strijelu svog oca, Olivera Queena kao nova Green Arrow, te Laurel i Dinah koje su već i u originalnoj seriji poznate kao dvije Black Canary.

U trenutnoj posljednjoj sezoni serije Arrow, najavljeno je da će jedna od epizoda biti tzv. backdoor pilot epizoda koja će služiti kao uvod u nadolazeći spin-off. Ove zime će Arrow biti i dio epskog crossovera Crisis on Infinite Earths, nakon čega očekujemo i veliko finale serije u siječnju iduće godine. Tri spomenute glumice su dio stalne postave i u ovoj zadnjoj sezoni, tako da će sjeme za spin-off biti sigurno posađeno tijekom posljednjih 10 epizoda originalne serije. Spin-off je još uvijek u ranim fazama razvoja tako da osim tri glavne glumice ništa nije korektno poznato, pa čak niti službeni naslov, a kako serija još uvijek treba biti službeno naručena, nije poznato ni kada bi se okvirno mogla pojaviti na malim ekranima.

Ipak, s obzirom da je ovaj teaser poster stigao iz službenih izvora koji rade na seriji, moguće je da je objašnjen jedan od problema što se tiče kronologije događaja između originalne serije i spin-offa. Naime, Mia Smoak se u originalnoj seriji rodila 2019., kada su Laurel i Dinah već odavno nosile maske Black Canary, a Miju smo u akciji vidjeli tek u sekundarnoj fabuli prošle sezone koja je smještena u Star City u 2040. godini. Iako smo u toj budućoj fabuli vidjeli i Laurel i Dinah, doduše u nešto starijim, ali i dalje vrhunskim badass izdanjima, postavilo se pitanje hoće li kompletan spin-off biti smješten u budućnost? Sudeći po ovom posteru, čini se da i neće, a svoju ulogu u toj igri sa vremenom bi mogao imati i nadolazeći crossover Crisis budući da su na setu zajedno viđeni Mia Smoak iz budućnosti, kada je već postala nova Green Arrow, te njezin otac Oliver Queen koji izgleda jednako kao i u vrijeme kada se Mia tek rodila. Također je važna činjenica da se Mia i Oliver osobno dosad nikad nisu upoznali kao otac i kćer. Konkretne odgovore ćemo sigurno saznati tijekom Crisisa.

Posljednja sezona Arrowa svoju je premijeru imala sinoć. Crisis on Infinite Earths će započeti 9. prosinca (u seriji Supergirl), ali svoj dio u seriji Arrow će imati tek 14. siječnja, budući da je sam crossover, koji se sastoji od sveukupno pet epizoda svih Arrowverse serija, podijeljen u dva dijela.