Pozivamo Vas na promociju knjigeKradljivac kave“ autora Toma Hillenbranda
u četvrtak 21. 11. 2019. s početkom u 18 sati. Predstavljanje knjige održat će se u Splitu u trgovačkom centru Joker (Put Brodarice 6).

Mozaik knjiga Vas poziva na promociju knjige "Kradljivac kave" Toma Hillenbranda!Kradljivac kave prvi je roman Toma Hillenbranda u izdanju Mozaika knjiga na hrvatskom jeziku u prijevodu Branke Grubić. Ovaj napeti, avanturistički, povijesni roman toliko je vrsno ispričan da će se svaki čitatelj osjećati kao u kinu. Napeti i eruditski način pisanja oduševit će sve čitatelje brojnim nepoznatim činjenicama iz europskog života tog doba, ali donijeti i veličanstveno ispričanu avanturu.
Autor je radnju smjestio u 1683. godinu kada su Europljani bili zaluđeni kavom, koja je za većinu bila nedostižan užitak zbog svoje visoke cijene. Osim što je bila skupa, drugi veliki problem bio je u tome što je monopol na nju imalo Tursko carstvo. Londonski filozofi, amsterdamski trgovci začinima i pariški pjesnici okupljaju se u kavanama kako bi uživali u ovom prosvjetiteljskom napitku. Svi oni nisu birali načine kako da ugode svojim nepcima, a onoga tko bi ju želio prokrijumčariti iz jemenske Moke očekuje smrtna kazna.
Međutim, jedan mladi Englez osmislio je plan kako Turcima ukrasti ta dragocjena zrna. Kako mu je jedan veliki posao upravo propao, odlučio je krenuti na sve ili ništa: uz novčanu podršku Istočnoindijske kompanije okupio je tim stručnjaka iz raznih zemalja s namjerom da Turcima ukrade kavu.

Na promociji sudjeluju:
Tom Hillenbrand, autor
Hana Vunić, urednica
Marko Hadjur, moderator