Darren Aronofsky ‘Mother!’ se pridružio klubu vrlo rijetkih filmova, nažalost ne pretjerano poželjnih. 

Postao je članom jednih od desetak filmova koji su ocijenjeni najgorom mogućom ocjenom F od strane Cinemascore, najgora moguća ocjena koju ijedan film može dobiti. Radi se o ocjeni koja se uzima s obzirom na zadovoljstvo gledatelja, prema filmu, nakon prve noći otvaranja filma.

  • Facebook
  • Twitter
  • Gmail

Mother!Ta ocjena je pomalo čudna, obzirom da ga je kritike sasvim solidno ocijenila prema Rotten Tomatoes, trenutno stoji na 69%, to je broj kritičara kojima se svidio film (31% se film nije svidio).

2016 godine, Ed Mintz, je objasnio što te ocijene Cinemascore znače. “A je većinom dobro, B je nesigurno, C je užasno” izjavio je. “Ocijene D i F, ne bi trebale biti pravljene u filmove ili su ih krivo promovirali i kriva publika ih je došla vidjeti.”

Mother! svakako spada u ovu zadnju konstataciju, zato što je Paramount na sve načine htio privući širu publiku, još pojačano trenutnom popularnosti Jennifer Lawrence.

Film je definitivno horor, ali pokušaj studia da ga usporedi s ‘IT’ i sličnim horor filmovima, je bio pogrešan, jer je Mother! drugačiji i uznemirujući od većine ostalih horor filmova kojima su ga uspoređivali, čime su privukli krivu publiku, a ona je nakon toga odlučila o njegovoj užasnoj ocjeni.

Vjerojatno takva ocjena i kriva publika koju su ciljali je dovela i do toga da je na vikendu otvaranja zaradio, bijednih, $7,500,000, za usporedbu ‘IT’ je zaradio $123,403,419.

Ostali filmovi s F ocjenom su Killing Them Softly (2012), The Box (2009), I Know Who Killed Me (2007), Bug (2006), Wolf Creek (2005), Solaris (2002) i Dr. T and the Women (2000). Ne nužno svi tako loši filmovi, neki i sa sasvim solidnim uspjehom, ali krivom ciljanom publiku za noć otvaranja.

Film još nije došao u naša kina, ali čim dođe možete očekivati našu recenziju.