Darren Aronofsky ‘Mother!’ se pridružio klubu vrlo rijetkih filmova, nažalost ne pretjerano poželjnih. 

Postao je članom jednih od desetak filmova koji su ocijenjeni najgorom mogućom ocjenom F od strane Cinemascore, najgora moguća ocjena koju ijedan film može dobiti. Radi se o ocjeni koja se uzima s obzirom na zadovoljstvo gledatelja, prema filmu, nakon prve noći otvaranja filma.

Mother!Ta ocjena je pomalo čudna, obzirom da ga je kritike sasvim solidno ocijenila prema Rotten Tomatoes, trenutno stoji na 69%, to je broj kritičara kojima se svidio film (31% se film nije svidio).

2016 godine, Ed Mintz, je objasnio što te ocijene Cinemascore znače. “A je većinom dobro, B je nesigurno, C je užasno” izjavio je. “Ocijene D i F, ne bi trebale biti pravljene u filmove ili su ih krivo promovirali i kriva publika ih je došla vidjeti.”

Mother! svakako spada u ovu zadnju konstataciju, zato što je Paramount na sve načine htio privući širu publiku, još pojačano trenutnom popularnosti Jennifer Lawrence.

Film je definitivno horor, ali pokušaj studia da ga usporedi s ‘IT’ i sličnim horor filmovima, je bio pogrešan, jer je Mother! drugačiji i uznemirujući od većine ostalih horor filmova kojima su ga uspoređivali, čime su privukli krivu publiku, a ona je nakon toga odlučila o njegovoj užasnoj ocjeni.

Vjerojatno takva ocjena i kriva publika koju su ciljali je dovela i do toga da je na vikendu otvaranja zaradio, bijednih, $7,500,000, za usporedbu ‘IT’ je zaradio $123,403,419.

Ostali filmovi s F ocjenom su Killing Them Softly (2012), The Box (2009), I Know Who Killed Me (2007), Bug (2006), Wolf Creek (2005), Solaris (2002) i Dr. T and the Women (2000). Ne nužno svi tako loši filmovi, neki i sa sasvim solidnim uspjehom, ali krivom ciljanom publiku za noć otvaranja.

Film još nije došao u naša kina, ali čim dođe možete očekivati našu recenziju.