Nadolazeći Mortal Kombat reboot film će imati R-rejting (samo za starije od 17 godine) i ono po čemu je najprepoznatljiviji, a to su krvavi ‘finish him’ potezi – ‘Fatalities’.

U postu putem Twitter profila, Mortal Kombat scenarist Greg Russo je najavio vijesti, te službeno potvrdio ono o čemu drugi članovi filmskog tima raspravljaju na internetu. “MK ĆE BITI R-Rated,” Russo je rekao, “i po prvi puta IKADA, FATALITIES će NAPOKON biti na velikim ekranima.”

Russo je odbio reći koje će fatalitiese pokazati u ovom Mortal Kombat reboot filmu, ali gotovo će sigurno biti nekoliko klasičnih nasilnih finišerskih poteza za fanove Mortal Kombata da bi bili uzbuđeni.

Malo toga drugoga o ovom Mortal Kombat filmu je otkriveno, ali započet će snimanje kasnije ove godine u Australiji. Jedino što su potvrdili je da će The Raid: Redemption zvijezda Joe Taslim glumiti možda i najkultnijeg lika cijelog serijala, Sub-Zero. Navodno nepotpuni popis likova Mortal Kombata sugerira da će mu se pridružiti ljudi koji će glumiti Kana, Sonyu Blade, Raidena i novog lika zvanog Cole Turner.

Film režira relativno nepoznati Simon McQuoid, a producirat će ga veteran industrije James Wan (Saw i Aquaman). Za sada još nema točnih informacija o radnji filma.

Ovo je izrazito nasilna franšiza video igara i filmovi će gotovo sigurno biti R-Rated. Igra je već prije adaptirana na velike ekrane, s prvim filmom koji je izašao 1995. godine. Njegov nastavak, Mortal Kombat: Annihilation, je izašao 1997. Ni jedan film nije baš oduševio kritičare, ali oni su među prvim valom Hollywoodskih adaptacija video igara.

Radnja prvog filma iz 1995. godine pratila je ratnike koji su iz video igre preslikani na film, a važnije uloge bile su: Liu Kang (Robin Shou), Johnny Cage (Linden Ashby) i Sonya Blade (Bridgette Wilson), koji su predvođeni Raidenom, Bogom munje (Christopher Lambert) koji ih vodi na turnir Mortal Kombat. Njihov cilj je spriječiti Shao Kahna, vladara Outworlda, njegovog vrača Shang Tsunga (Cary-Hiroyuki Tagawa) i njihove borce da ostvare 10. uzastopnu pobjedu na Mortal Kombat turniru. Naime, vladaru podzemlja ona je bitna jer bi njome zavladao planetom Zemljom.

Prema Variety, Warner Bros. je izabrao 05. ožujak 2021. kao datum kada novi Mortal Kombat turnir počinje.