Avengers: Endgame nije ništa manje nego veliki svjetski filmski fenomen – epska završnica prve sage Marvelovog Filmskog Svemira, koja je uništila razne rekorde na kino blagajnama tijekom svog puta preko $2 milijarde. U ovom trenutku, Endgame je trenutno na drugo mjestu filmova s najvećom zaradom u povijesti, a na putu da postane broj 1 mu je još ostao samo James Cameronov Avatar.

Međutim, Avatar ($2.8 milijardi) i dalje drži vodstvo ispred Avengers: Endgame, koji je u trenutku pisanja zaradio $2,542,165,870, a u sljedećih nekoliko tjedana mu tek kreće velika konkurencija ljetnih blockbuster filmova. Sada kada se hype malo slegao, stvarnost dolazi i mogućnost da Avengers: Endgame prestigne Avatar na kino blagajnama se dovodi pod pitanje.

Ispod pogledajte neke od “Avatar vs. Endgame” debata koje se vode:

Ovo su sirovi brojevi. Kao što možete vidjeti, Marvelovi fanovi vide pobjedu na horizontu i željni su da to postignu.

Ključ je ovdje pratiti kako Avengers: Endgame stoji u odnosu na Avengers: Infinity War. Počeo je dobro napredovati u dnevnim iznosima – ali taj je jaz sada znatno manji.

Neki ljudi ukazuju na svakodnevno praćenje blagajne kako bi vidjeli kako Avengers: Endgame radi na duge staze. Prema tim stručnjacima, film se možda previše usporava u svakodnevnom vraćanju kako bi uspio skinuti Avatar. Vidjet ćemo.

Gdje je tata (ili mama) Warbucks kad ih trebaš? Ima li netko preostalih sredstava iz tog programa kupnje sjedala Captain Marvel?

Neki fanovi Marvela samo se pokušavaju psihički pripremiti za ideju da ćemo, nakon više od desetljeća stvaranja MCU filmova, možda morati nazvati Avatar najuspješnijim filmom svih vremena.

… Nijedna količina mentalne pripreme neće biti dovoljna da uštedi neke fanove od ove strašne boli …

Fanovi pozivaju sve ljubitelje Marvela da se okupe baš kao što su to Avengeri učinili: Što god treba učiniti kako bi svijet vratili u na pravi put. Za neke, to znači svijet gdje Avatar više nije kralj.

Hoćete li vi učiniti svoju dužnost i ponoviti film u kinima još koji puta?