People je u svojoj godišnjoj anketi časopisa proglasio zvijezdu Black Panther i Creed Michaela B. Jordana najseksepilnijim muškarcem. Glumac, koji je postao domaće ime otkako je Creed eksplodirao, prvi se put pojavio na People popisu glumaca za gledanje 2013. godine i od tada je redoviti prilog u tom, a manje-više i svakom drugom, slavnom časopisu. Glumac sada kaže da će naslov nositi s ponosom – makar samo zato što će ga voljeti žene u njegovoj obitelji.

Uz glumački rad, Jordan radi kao producent kako bi pojačao glasove drugih rasa i drugih nedovoljno zastupljenih grupa u Hollywoodu. Nedavno je najavljen kao producent planirane adaptacije DC filma Static Shock.

“To je cool osjećaj”, rekao je glumac za People. “Znate, svi su se uvijek našalili, poput: ‘Mike, ovo je jedina stvar koju vjerojatno nećeš dobiti.’ Ali to je dobar klub u kojem možete biti dio.”

Nakon što se s Creedom proslavio kao vodeći glumac, Jordanu je na red došao kao Killmonger, simpatični i tragični negativac Black Panthera, zacementirao ga je kao glumca s ogromnim dometom.

Jordan je rođen 1987. godine i imao je rani uspjeh na TV-u s ulogama u The Wire, All My Children i Friday Night Lights. Jednom kad se prebacio u igrani film, naglo je krenuo, a uloge uRed Tails, Chronicle, i Fruitvale Station stigle su u roku od oko godinu dana. Potonji, od redatelja Ryana Cooglera, postavio je Jordana za kandidata za prolazak u filmovima poput Creeda i Black Pantera, dok ga je Chronicle Josha Trank smjestio u ulogu Human Torcha u Fantastičnoj četvorki iz 2015. godine. Također se pojavio u Fahrenheitu 451 za HBO; animiranoj seriji Gen: Lock i drami Just Mercy.

Osim što je najseksi muškarac na svijetu, Jordan je zauzeo mjesto i među 100 najutjecajnijih ljudi Timea iz 2020. Jordan se sljedeći put pojavljuje u Tom Clancy’s Without Remorse, osvetničkom trileru u kojem glumi Navy SEAL-a i pojavit će se zajedno s kolegom iz Fantastic Four-a Jamie Bell. Film još nema datum izlaska zbog pandemije.