Već se neko vrijeme raspravlja o Smrtonosnom oružju 5. Ako je vjerovati Mel Gibsonu, trenutno se radi na predloženom nastavku, u kojem bi se originalni redatelj Richard Donner vratio na svoje mjesto iza kamere. Uz to, Gibson bi se okupio sa suradnikom Dannyjem Gloverom na posljednjem filmu kao Riggs i Murtaugh. Je li film uopće snimljen ili ne, potpuno je drugo pitanje.

Mel Gibson trenutno promovira svoj novi film Fatman. Tijekom nedavnog razgovora s Good Morning America, glumca su pitali je li Lethal Weapon 5 još uvijek mogućnost. Gibson nije imao puno toga za reći u vezi s pojedinostima, ali je potvrdio da Richard Donner doista radi na tome. Evo što je Gibson imao za reći.

“Apsolutno. Čovjek koji je stajao iza svega toga, čovjek koji je to donio na ekran i dao im dobrote, trenutno na tome radi, Richard Donner. On je legenda.”

Ranije ove godine producent Dan Lin potvrdio je da je plan okupiti cijelu originalnu bandu za nastavak. To je posebno značajno jer Richard Donner, koji je ove godine napunio 90 godina, nije režirao film još od 16 blocks iz 2006. No, bio je iza kamere za sva četiri prethodna filma i čini se da se želi vratiti kako bi dovršio započeto. Najnoviji izdanak franšize bio je Lethal Weapon 4 iz 1998. Dakle, on miruje više od dva desetljeća. Iako ga je Fox oživio kao TV emisiju koja se prikazivala tri sezone.

Pojedinosti radnje za nastavak ostaju čvrsto skrivene. Također ostaje nejasno koliko je projekt blizu da postane stvarnost. Studio još uvijek mora dati službeno zeleno svjetlo i logistiku treba razraditi. S obzirom na stanje u svijetu, ta je logistika složenija nego što bi inače bila. Tu je i stvar Mela Gibsona.

Kroz četiri filma, filmovi o smrtonosnom oružju zaradili su više od 950 milijuna dolara na globalnoj blagajni. S obzirom na to, i trenutnu holivudsku opsesiju “sve staro je opet novo”, možda postoji razlog za pomisliti da bi Lethal Weapon 5 mogao financijski dobro proći ako se svi dijelovi mogu spojiti. Iako je to iz različitih razloga možda lakše reći nego učiniti. Obavezno ćemo vas obavještavati jer budu dostupni svi daljnji detalji o projektu.