Ant-Man 3 bi mogao uvesti negativca Kang the Conquerora u Marvelov Filmski Svemir. Budućnost MCUa poprima svoj oblik, a posljednji izvještaji kažu da će se redatelj Peyton Reed vratiti za Ant-Man 3. Očekuje se da produkcija započne u siječnju 2021. godine, dok bi 2022. godine trebao doći u kina.

Ovo je Marvelova najbolja šansa za istražiti Quantum Realm, misterioznu dimenziju kojoj se može samo pristupiti pomoću Sling Prstena ili Pym Čestica. Quantum Realm je iznenađujuće ne razvijena, služeći samo kao dio priče da se omogući putovanje kroz vrijeme u filmu Avengers: Endgame. Služi kao analogija za dva područja iz stripa, Microverse i područje postojanja zvano Limbo. Microverse je subatomska stvarnost nastanjena nebrojenim vanzemaljskim rasama, ali Marvel legalno ne može upotrijebiti ime zbog povezanosti s Micronautima; s druge strane, Limbo je mjesto koje postoji izvan normalnih pravila prostora-vremena.

Naravno, u ovim trenucima nema puno informacija o Ant-Mar 3 filmu. Ali, pod pretpostavkom da ispuni svoj potencijal i istražuje Quantum Realm, jedan od najboljih perspektivnih negativaca za film je Kang the Conqueror.

ANT-MAN 3 ĆE UVESTI SKRIVENI GRAD U QUANTUM REALM

U filmu Ant-Man & the Wasp imamo jedan vrlo kratak prikaz misterioznog grada u Quantum Realmu, prekrivenog kupolom. Bio je vidljiv samo na trenutak, gotovo skriven u pozadini jer je fokus bio na Scott Lang i Hank Pym dok su putovalo kroz Quantum Realm, ali je jasno potvrdio da je ta subatomska dimenzija naseljena.

Iako Microverse je nastanjen u stripovima, ne spominje se ništa u njemu što ima kupolu. Međutim, postoji nešto povezano s Limbom; grad koji stoji izvan vremena naziva Chronopolis. Svaki blok Chronopolisa proteže se do krajeva Zemlje u određenom vremenskom razdoblju; ako ne nađete skrivene portale koji povezuju različite blokove, u Chronopolisu biste se zauvijek mogli izgubiti. Primitivnija vremenska razdoblja su na periferiji, naprednija prema središtu, a Chronopolisom u sredini dominira visoka tvrđava. Vrlo malo stripova ikada je prikazalo Chronopolis izvana; fokus je obično na samoj tvrđavi. Malo onih koji su to učinili pokazali su grad koji se čini da se podudara s onim iz Ant-Man & the Wasp, futurističkim i zaštićenim od oštre, fluktuirajuće stvarnosti Limba atmosferskom kupolom.

CHRONOPOLIS JE POVEZAN S MARVELOVIM NEGATIVCEM KANGOM THE CONQUEROROM

Kako Avengers: Endgame priprema sljedećeg velikog negativca u MCU

U stripovima, Chronopolis je centar carstva koje se proteže kroz vrijeme i prostor. Bio je dom raznim vladarima, koji se kreću od Immortusa do – najpoznatijeg – Kang the Conqueror. Stvoren od Stan Lee i Jack Kirby, Kang se smatra jednim od najvećih Marvelovih stripovskih negativaca. On je tiranski despot koji je posvećen širenju svoje kontrole nad cijelom poviješću. Iako Kang tehnički nema supermoći, svoje majstorstvo putovanja vremenom iskoristio je za sastavljanje nevjerojatno naprednog oklopa i traženje najsuvremenijeg oružja svih vremena. Kao rezultat toga, ovaj negativac često se mogao boriti protiv okupljenih Avengera i to bez vojske.

Kangova priča o podrijetlu iz stripova prilično je zbunjujuća, jednostavno zato što su različiti pisci drugačije tretirali pravila putovanja vremenom, što je dovelo do velike zbrke. Ipak, on je najčešće prikazivan kao Nathaniel Richards, mogući predak Reeda Richardsa iz Fantastic Four, jednog od najvećih genija čovječanstva. Prihvatio je niz različitih kostimiranih identiteta, u rasponu od Rama-Tut-a do Scarlet Centuriona, ali uvijek ga je pokretala duboko ukorijenjena želja za osvajanjem. Heroji modernog Marvelovog svemira zaradili su Kangov poseban gnjev zbog odbijanja da kleknu.

Vrijedno je napomenuti da su u stripovima Kangov život i vremenski tijek postali nevjerojatno složeni. To je uglavnom zbog velikog broja različitih pisaca koji su pisali priče o ovom supernegativcu, od kojih je svaki imao drugačiji pristup “pravilima” putovanja u vremenu. Ako je grad Kvantnog kraljevstva doista Chronopolis, onda je sigurno pretpostaviti da će Marvel Studios pojednostaviti Kangovu pozadinu radi čiste narativne praktičnosti.

KOJU ULOGU BI KANG MOGAO IGRATI U ANT-MAN 3 – I DALJE?

Kang je jedan od najistaknutijih negativaca u Marvelu, a ima isti potencijal kao i sam Thanos. Štoviše, s obzirom na to da MCU Faza 4 istražuje toliko koncepata vezanih uz Multiverse i putovanje kroz vrijeme, njega bi bila velika šteta samo jednom iskoristiti. Umjesto toga, Ant-Man 3 mogao bi poslužiti upoznavanju gledatelja sa sljedećim Thanosom, negativcem koji postaje pokretačka snaga sljedećeg filma s Osvetnicima. Ant-Man 3 bi mogao pomoći uspostavljanju Kanga kao strašne prijetnje, jer će Langovi i Pymovi istražiti Chronopolis i možda biti u bijegu od Kanga i njegovih snaga.

Jedno pitanje iza negativca poput Kanga, naravno, je zašto on već nije osvojio MCU vremensku crtu. A Ant-Man 3 bi to mogao potencijalno objasniti; moglo bi se dogoditi da je MCU verzija zarobljena u Quantum Realmu, a on nauči kako pobjeći gledajući Ant-Mana i njegov tim kako izlaze. Pouka naučena, Kang će biti postavljen da izađe iz Kvantnog carstva i započne svoje osvajanje vremena – što znači da neće proći puno vremena prije nego što ukrsti puteve s Avengersima. MCU se nedavno prilagodio skakanju po vremenskoj crti, a to bi moglo poslužiti kao korisno sredstvo za pripovijedanje, s obzirom na sposobnost Kanga da putuje kroz vrijeme. Možda bi se Marvel mogao prebaciti na Kangove priče u redoslijedu, a ne na heroje, malo miješajući stvari.

Zanimljivo je pitanje bi li se to moglo podudarati s uvođenjem MCU-ove Fantastične četvorke. U Ultimate verziji stripa, Fantastična četvorka dobila je svoje moći nakon što su pristupili drugoj dimenziji. S obzirom na to da se zna da Quantum Realm “evoluira” ljude – što dokazuju i Janet Van Dyne i Ghost – moglo bi poslužiti kao MCU ekvivalent. Ako je to slučaj, Ant-Man 3 mogao bi pripremiti put Fantastičnoj četvorci, s MCU verzijom tima koja je okrenuta protiv Kanga, a ne doktora Dooma.