Matt Reevesov The Batman će imati razne negativce koji će biti prijetnja novom, mladom, Vitezu Tame. 

Kada Reevesov film dođe u kina 2021. godine, novi glumac će preuzeti ulogu Batmana, zato što je Ben Affleck službeno objavio da više neće glumiti lika kojeg je do sada utjelovio u tri filma.

Mnogo se nagađalo oko The Batmana otkako je Reeves najavio da će preuzeti projekt. Nedavno je Reeves javno objavio niz odgovora, uključujući naslov filma – koji za sada ostaje The Batman. Reeves kaže da će njegov film o The Dark Knightu biti noir, a Batman će ovaj put raditi pravi detektivski posao. Detektivski element lika je uglavnom ignoriran od strane Batmanovih filmova posljednjih desetljeća.

Što se tiče Batmanovog protivnika u Reevesovu filmu, čini se da scenarist / redatelj ima neke ambiciozne planove. U intervju za THR, Reeves je otkrio da će se Batman suočiti ne s jednim lošim tipom, nego s hrpom negativaca. Što se tiče specifičnih zločinaca koji će biti u ovom filmu, Reeves je očekivano ostao tajanstven. Međutim, kada je THR podigao mogućnost da Josh Gad glumi The Penguina – ideja koju je internet preuzeo s velikom žudnjom – Reeves je rekao da “voli” Gada i da je “dobar prijatelj” s glumcem.

Pristup višestrukih negativaca je onaj koji je nekoliko puta isprobavan u povijesti filma o Batmanu, s mješovitim rezultatima. Na sreću, Batmanov Povratak Tima Burtona doveo je i Penguina (Danny DeVito) i Catwoman (Michelle Pfeiffer) na dobar način. S druge strane, Batman Forever je upario Two-Facea (Tommy Lee Jones) s The Riddlerom (Jim Carrey). Nakon tog pogrešnog koraka Joel Schumacher gurnuo je stvari još dalje stavljajući gospodina Freeza (Arnolda Schwarzeneggera), Poison Ivy (Uma Thurman) i Banea (Jeep Swenson) u svoj ozloglašeni debakl Batman i Robin.

U mračnijoj, realnijoj Batmanovoj eri koju je uveo Christopher Nolan, fanovi su vidjeli Scarecrow (Cillian Murphy) i Ra’s Al Ghul (Liam Neeson) uparene za Batman Begins, i naravno The Joker (Heath Ledger) i Two-Face ( Aaron Eckhart) za The Dark Knight. Za The Dark Knight Rises, Nolan je napravio Banea (Tom Hardy) u klasičnog filmskog zlikovca dok je na neki način prikazao Catwoman (Anne Hathaway) kao anti-heroja. U DCEU-u, Batman tek treba dobiti svoj solo film, tako da fanovi još nisu vidjeli većinu klasičnih zlikovaca iz stripova. Doista, Batmanov najupečatljiviji protivnik do sada u DCEU bio je njegov Justice League kolega Superman.

Matt Reeves očito ima ogroman popis potencijalnih članova koje bi mogao izabrati za sljedeći film, a bit će zanimljivo vidjeti na što će se on i Warner Bros konačno odlučiti. Hoće li se film zadržati na zlikovcima poput The Penguina, The Riddlera, Two-Facea, Banea i drugih koji se tek trebaju pojaviti u DCEU-u? Ili će film možda uključiti The Jokera – koga će Joaquin Phoenix glumiti u svom origin filmu – ili možda Margot Robbieja Harley Quinn? Ili će možda Reeves i studio zaći duboko unutar Batmanove velike povijesti i pronaći neke zanimljive zlikovce koji se tek trebaju prikazati u filmovima. Postoji i mogućnost da Reeves uvede Arkham Asylum u film. Bez sumnje, obožavatelji će pomno promatrati nove detalje o The Batmanu koji će se pojaviti u narednim mjesecima.

Deadline je otkrio da je WB dao Reevesovom The Batman filmu datum izlaska, koji bi trebao biti  25. lipnja 2021.