Nakon nekoliko lažnih startova i izmjena u kadrovima, čini se kako će Sonyjev Masters of the Universe napokon započeti snimanje ovog proljeća.

Već smo pisali o tome da je David S. Goyer izabran za scenarista i redatelja nadolazećeg Masters of the Universe reboot filma, koji i dalje ima službeni datum izlaska, a on je 18. prosinca 2019 godine. Goyer je poznat po svom pisanju scenarija za Christopher Nolanovu Dark Knight trilogiju, kao i Warner Bros.’ Man of Steel. Što se tiče redateljskog iskustva, tu su 2004 Blade: Trinity, 2009 horor film The Unborn i epizode Starz Da Vinci’s Demons, kojih je i kreator.

The Master of the Universe projekt je u razvoju već godinama, te je prošao mnoge skripte i bio je blizu da krenu sa snimanjem još dok je McG bio povezan kao redatelj s projektom, ali Sony od travnja prošle godine pokušavao pronaći redatelja za film, te ga je nedavno pronašao u David S. Goyer.

Omega Underground donosi da će Masters of the Universe napokon započeti produkciju ovog travnja. Trenutno nije poznato gdje će se održavati snimanje, ali izvještaji donose da će to najvjerojatnije biti u Europi, jer je Sony u zadnje vrijeme svoje veće filmove radio upravo ovdje. Game of Thrones i  The Last Jedi uz neke druge produkcije su izabrali upravo Dubrovnik, Hrvatska za snimanja, a to bi također mogao biti odličan izbor za dovesti Eterniju u život na velike ekrane. Nadamo se da će ovog puta izabrati Eterniju kao mjesto odvijanja filma, a ne Zemlju kao u Masters of the Universe filmu iz 1987 godine.

Izvještaji još donose da je scenaristkinja Lindsey Beer pisala zadnju verziju scenarija, na kojem bi trebala surađivati s David S. Goyer i možemo se samo nadati da će zajedno uspjeti napraviti nešto dobro. Beer je prethodno radila na Chaos Walking, Godzilla vs Kong, M.A.S.K. i Barbie. Lindsey Beer također radi na novom Star Trek filmu, mogućem novom projektu Quentin Tarantina.

Fanovi He-Mana (uključujući mene), čekaju već 20 godina na pravi reboot filma. Prvi film Masters of the Universe redatelja Gary Goddard je izašao 1987 i na žalost i onda je slabo bio prihvaćen, mada je meni u to vrijeme bio odličan film, nedavno sam ga gledao, potpuno je ne gledljiv, mada je film stekao kultni status među ljubiteljima. Dolph Lundgren koji je glumio He-Mana je izjavio da mu je to najmrskija uloga koju je glumio u čitavoj karijeri, dok je Frank Langella koji je glumio Skeletora izjavio da mu je to bila najdraža uloga u karijeri.

He-Man i Masters of the Universe su krenuli kao vrlo popularne akcijske figure od Mattel u 1982. Originalne figure su sadržavale malene stripove, koji su pričali priču o borbama između He-Mana i njegovog neprijatelja Skeletora. Nakon toga su prešli na animirane filmove koji su smatrani jednim od najboljih animiranih filmova 80tih godina.