Kada je 616 prvi put predstavljen, prikazan je kao program osmišljen za istraživanje raskrižja između Marvelovog svemira i našeg vanjskog svijeta. Postoji mnogo istraživanja koje se bave bilo kojim kreativnim projektom, a takav kontekst može biti presudan u oživljavanju vizije kreativnog tima. Jason Sterman jedan je od izvršnih producenata i vjeruje da će se ovi dijelovi pripovijedanja osjećati dovoljno važnim da budu samostalni.

“Ideja antologijskog aspekta koristi svaku epizodu kao način pripovijedanja pojedinačne priče”, objasnio je Sterman. “Svaka od ovih epizoda djeluje kao vlastiti pojedinačni film… Uistinu smo željeli dovesti filmske autore koji su imali jedinstveni glas i jedinstvenu viziju, i pustili ih da igraju u ovom svemiru pronalazeći priče kojima su inspirirani – nešto što je zaokupljalo njihovu interes.”

Disney je opisao dvije epizode ove nove doku-serije:

“Disney+ danas je podijelio dva ekskluzivna snimka iz nadolazeće nove antologijske doku-serije, ‘Marvel’s 616.’ Prvi isječak je iz epizode “Higher, Further, Faster” u režiji glumice/redateljice Gillian Jacobs, koja obasjava svjetlo na žene Marvel Comicsa i kako su pronašli načine da ispričaju priče o reprezentaciji i uključivanju. Drugi isječak je iz epizode “Lost and Found” u režiji Paula Scheera, koji prati glumca i komičara, koji nam otvara oči i vodi nas na veselo putovanje za otkrivanje “zaboravljenih” likova Marvel Comicsa. Pojedinačno, svaki dokumentarni film iz ove serije priča uvjerljivu priču koja donosi filmaševu viziju u život.”

“Marvelove 616 produciraju Marvel New Media sa Supper Club. Izvršni producenti serije su Joe Quesada, Shane Rahmani, Stephen Wacker, John Cerilli, Harry Go i Sarah Amos za Marvel; i Jason Sterman, Brian McGinn i David Gelb za Supper Club.”