Duboko dišite! Marvelov solo Black Widow film bi se zaista mogao dogoditi. Variety donosi da je Marvel studio počeo raditi na dugo očekivanom i spekuliranom filmu, te da je zaposlio redateljicu/scenaristkinju Jac Schaeffer za pravljenje scenarija za film. Izvještaji donose da je film u ranim fazama razvoja i još nije dobio zeleno svijetlo, ali tko god je pratio razvoje događaja na ovom filmu, tijekom godina, će biti vrlo sretan što se studio napokon odlučio napraviti prve korake prema ostvarenju ovog filma.

Marvelov predsjednik Kevin Feige je rekao da se našao s nekoliko scenarista prije nego što su dogovorili s Schaeffer i Scarlett Johansson je konzultirana oko toga što žele od scenarista koji će dobiti posao. Feige i Johansson već godinama ponavljaju da je solo Black Widow film mogućnost (od prvog pojavljivanja u filmu Iron Man 2), ali ovo je prvi puta da je studio krenuo naprijed s projektom.

Schaeffer je imala svoj prvi filmski debi u 2009 godini, filmom TiMER u kojem je glumila Emma Caulfield, znanstveno-fantastičnoj, romantičnoj komediji. Osim toga, napisala je skripte za The Shower, Nasty Women, te kratko Disney animirani film Olaf’s Frozen Adventure.

Johansson je ostvarila svoj debi u Marvel filmskom svemiru još davne 2010 godine u filmu Iron Man 2. Od tada, ona je jedna od ključnih figura u konstantno rastućoj Marvel filmskoj franšizi, pa je tako bila u oba Avengers filma, kao i u dva Captain America filma.

Možemo se samo nadati da će se ovo uspjeti provesti do kraja, jer film o Black Widow bi mogao biti jako zabavan, prizemljeniji i poprilično drugačiji od ostalih Marvel filmova. Uz to, kao jedan od najstalnijih Marvel likova, svakako mislim da nije uredu što već do sada nije dobila svoj solo film, baš kao i Hawkeye. Ako ništa drugo, trebali su im već dati, samo njihov, zajednički film.