Marvel filmski svemir - kronološki

Marvel u procesu vračanja prava ‘X-Men’ i ‘Fantastic Four’?!

Stan Lee misli da je Marvel u procesu vračanja prava za filmove ‘X-Men’ i ‘Fantastic Four’!

Sve od kada je Marvel vratio Spider-Mana u Marvel Cinematic Universe (MCU), lojalni Marvel fanovi se nadaju da će vratiti i X-Men i Fantastic Four franšize u svoje, svaki dan sve veći, Marvel svemir.

Marvel u procesu vračanja prava 'X-Men' i 'Fantastic Four'?!
Fantastic Four

Ako je vjerovati Marvelovoj legendi Stan Leeu, ove nade su poprilično opravdane, obzirom da je on izjavio da Marvel Studio trenutno radi punom parom kako bi ponovno dobio prava za dvije popularne Marvel superhero ekipe, Fantastic Four i X-Men.

Kaže da je Marvelova želja imate sve svoje franšize unutar Marvel svemira (MCU), pročitajte njegovu izjavu:

“Prije ili kasnije, dobit će prava natrag za sve svoje likove. Oni rade na tome, te i dalje prave X-Men filmove i stvari. Ne brinite oko toga. Dobit ćete više Marvel superhero filmova, nego imate vremena pogledati u sljedećih par godina.”

Prije nego je MCU postao ono što je danas, Marvel Comics su prodali prava na neke od svojih poznatih likova, raznim filmskim studijima, kao što su 20th Century Fox (Daredevil, Fantastic Four, X-Men), Columbia Pictures (Ghost Rider, Spider-Man) i New Line Cinema (Blade) kako bi izbjegli bankrot.

Marvel je uspio vratiti prava na Blade, Daredevil, Ghost Rider i The Punisher, sve koji su imali neke svoje uloge u raznim Marvel TV serijama ili animacijama. Prošle godine Marvel je postigao dogovor i s FOX oko korištenja lika Ego the Living Planet (kojeg glumi Kurt Russell u Guardians of the Galaxy Volume 2) i Skrulls koji će biti glavni negativci u filmu Captain Marvel. U zamjenu FOX je koristio lik Negasonic Teenage Warhead u Deadpool i Helicarrier.

Mada, najveći razvoj do sada je bio onaj između Marvel and Sony Pictures u vezi Spider-Mana. Iako je Marvel napravio svoj novi Spider-Man film, Spider-Man: Homecoming, kao dio svog proširenog svemira, Sony je distribuirao i izdao film. I mada će Marvel napraviti još nekoliko filmova sa Spider-Manom, Sony i dalje ima prava na njega i na većinu njegovih likova.

Hoće li Marvel uspjeti povratiti prava na sve svoje likove ostaje vidjeti, ali mogućnost da vidimo X-Men, Fantastic Four i mnoge druge u MCU zvuči vrlo dobro.

Similar Posts