Već dosta dugo vremena nam dolaze glasine da je Marvel spreman započeti rad na Thunderbolts projektu, a čini se da je Marvel, pored svih projekata, i u ovaj se spreman upustiti, iako nije poznato je li riječ o filmu ili Disney+ seriji koje će za otprilike godinu dana postati neizostavni dio Marvel Filmskog Svemira.

Iako nemamo nikakve konkretne informacije osim ove navodne objave, pretpostavlja se da bi taj projekt, ukoliko zaživi, trebao biti dio Faze 5 MCU-a, budući da je Faza 4 već u potpunosti isplanirana i službeno najavljena, dok će u Fazu 5 biti smješteni filmovi i serije koje su isto u ranim fazama razvoja i za koje će trebati nešto više vremena da ugledaju svijetlo dana (Black Panther 2, Ant-Man 3, Blade, Captain Marvel 2, Guardians of the Galaxy Vol. 3, te serije Ms. Marvel, Moon Knight She-Hulk). Šef Marvela Kevin Feige je već rekao da su unutar Marvelovih zidova detaljno isplanirali Fazu 5, ali i daljnu budućnost MCU-a sve do 2024., a možda čak i duže.

“Raspravljali smo o onome što bismo danas trebali objaviti. Trebamo li najaviti četvrtu i petu fazu?” Feige je u srpnju rekao za MTV News. “Planirali smo ih, imamo pet godina na putu i bilo mi je slično, mislim da je 11 projekata u dvije godine dosta, s obzirom da dvije ili tri godine nismo ništa najavili.”

U Marvelovim stripovima, Thunderbolts je tim super-negativaca koji su postali heroji. Barun Zemo, dugogodišnji neprijatelj Kapetana Amerike i Avengersa, ponovno je ujedinio skupinu negativaca Masters of Evil, kad se činilo da će najjači heroji Zemlje propasti zbog nove prijetnje. Kostimirani zlikovci tada su se predstavljali kao nova generacija kriminalaca u nedostatku pravih superjunaka, pri čemu su se neki u konačnici pojavili kao reformirani pozitivci kada su se maskirali kao heroji radi vlastite koristi.

Kao i Avengersi, čiji se popis članova kroz vrijeme mijenjao, prošle iteracije Thunderboltsa uključivali su neprijatelje Spider-Mana Normana Osborna i Venoma, Daredevilovog neprijatelja Bullseyea, Taskmastera, Eric O’Gradya, Punishera, Red Hulka i Deadpoola.

Bilo je nagađanja da će William Hurt, kojeg smo gledali u MCU filmovima The Incredible Hulk i Captain America: Civil War, a imao je i cameo ulogu u Avengers Infinity War i Avengers Endgame, reprizirati svoju ulogu Thaddeusa “Thunderbolta” Rossa u Black Widow, a samim time se nameće mogućnost da bi se mogao pojaviti u Thunderbolts, uz Helmuta Zemoa (Daniel Brühl) – koji se nakon toga vraća u The Falcon and Winter Soldier seriji. Ostali preostali negativci MCU-a s mogućnošću da se ponovno pojave uključuju Justin Hammer (Sam Rockwell), Abomination (Tim Roth), Ghost (Hannah John-Kamen), Sonny Burch (Walter Goggins), Shocker (Bokeem Woodbine) i Vulture (Michael Keaton).

Nadolazeći Marvelovi projekti uključuju Black Widow 01. svibnja 2020, The Falcon and The Winter Soldier jesen 2020, The Eternals 06. studeni 2020, Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings 12. veljače 2021, WandaVision u proljeće 2021, Loki u proljeće 2021, Doctor Strange in the Multiverse of Madness 07. svibanj 2021, What If? u ljeto 2021, Hawkeye u jesen 2021 i Thor: Love and Thunder 05. studenog 2021. godine. Marvel Studios Disney+ serije za sada bez datuma izlaska obuhvaćaju Ms. Marvel, Moon Knight i She-Hulk.