Nakon što je jučer Netflix otkazao Marvelovu Daredevil seriju, sada se javio i upravo Marvel te obećao da će se Daredevil ipak vratiti. 

Jučer je Netflix objavio da je otkazao Daredevil seriju nakon tri sezone, što je stvorilo veliku buku nezadovoljstva kod fanova. I dok je gledanost opala tijekom tri sezone, Marvelovi fanovi su bili poprilično zadovoljni trećom sezonom serije, kao i s prijašnjim sezonama. Fanovi su počeli objavljivati slike otkazivanja Netflixove pretplate diljem društvenih mreža kao odgovor na otkazivanje njima omiljene serije. Međutim, čini se kako ovo neće biti zadnje što ćemo vidjeti od Matt Murdocka.

Netflixova izjava od jučer je završila na dobar način za Daredevilove fanove, izjavivši da će “lik živjeti u budućim Marvelovim projektima.” I dok je to bilo nejasno, bilo je barem nešto pozitivno. Zvijezda Deborah Ann Woll i producent Sam Ernst su se činili šokirani otkazivanjem serije, ali čini se kako Marvel već ima nove planove za ovog lika.

Marvel obećava da će se Daredevil vratiti
  • Facebook
  • Twitter
  • Gmail

Marvelova izjava glasi:

“Marvel je izrazito zahvalan velikoj publici koja je pratila i voljela Marvelovog Daredevila. Od prvog trenutka heroizma mladog Matta, do rođenja Page, Murdock, & Nelson, to je bilo nevjerojatno putovanje. Mi smo nevjerojatno ponosni na voditelje serije i scenariste počevši s Drew Goddard i Steven DeKnight, Marco Ramirez i Doug Petrie i Erik Oleson, Charlie Cox, Deborah Ann Woll, Elden Henson, Vincent D’Onofriom, glumcima koji su ove likove oživjeli na takav izvanredan način, te svu fantastičnu ekipu iz NYC. Radujemo se novim avanturama s ‘Man without Fear’ u budućnosti.”

Nije jasno što je Marvel planirao s Daredevil, ali očigledne spekulacije su da će ići na Disney+ streaming platformu. Međutim, to još treba biti potvrđeno. Nakon što su stigle vijesti o otkazivanju, službeni Twitter profil serije je objavio sliku od Nelson, Murdock i Page uz koju je pisalo “pravda nikada ne prestaje.” Moguće je da će Matt Murdock završiti u The Punisher, ili čak Jessica Jones, ovisno o tome hoće li i te serije Netflix otkazati. Daredevil je treća Marvelova serija otkazana u posljednjih nekoliko mjeseci, nakon Luke Cage i Iron Fist.

Kao što smo već pisali, to se sve događa zato što Disney pravi svoju streaming platformu Disney+, jednu od glavnih konkurencija Netflixa, na kojoj planira davati svoj sadržaj koji nećete moći gledati negdje dalje. Međutim, meni je i dalje vrlo upitno hoće li se ove serije prebaciti na Disney+, koji bi trebao biti ‘family friendly’, dok su ove serije pravljenje za odraslu publiku s malo previše prikazanog nasilja za Kuću malog Miša. No, Disneyu nije to jedina opcija, tu je Hulu, tu je ABC i druge opcije na kojima mogu prikazivati seriju, što mi se nekako čini kao realnija opcija.

Dobre su vijesti da se Marvel oglasio i uglavnom rekao da će s likom nastaviti, u kojem obliku, to ćemo još morati pričekati.