Marvel navodno radi na novoj animiranoj seriji za nadolazeću streaming uslugu Disney + temeljenu na seriji stripova What If koja je istraživala čudne alternativne verzije Marvel svemira, izvještava SlashFilm.

Novu animiranu seriju nadgledat će Kevin Feige i Marvel Studios, ali priče neće biti kanon u Marvel Filmskom Svemiru, što znači da priče predstavljene u seriji neće imati nikakvog utjecaja na naraciju koju ćemo vidjeti u filmova.

Poput stripova, ova animirana antologijska serija pružit će priče koje istražuju kako se Marvel Filmski Svemir mogao razviti ako se ključni trenuci u njegovoj povijesti nisu dogodili kao u poznatom kanonu. Na primjer, jedna od epizoda će prilagoditi What If Vol.1 # 47, koji je istraživao ideju “Što ako je Loki pronašao Thorov čekić?”

Ideja je da bi potencijalno mogli imati neke od glavnih glumaca iz igranih filmova Marvelovog svemira filmova koji repriziraju svoje uloge u animiranoj seriji, koja bi zamislila alternativne mogućnosti iz druge dimenzije. Vrijeme posvećeno davanju glasova puno je manje nego za produkcije u igranim filmovima, pa bi tako vrlo lako mogli primiti neke od najvećih Marvelovih talenata. Serija bi funkcionirala kao antologija, baš kao i serija stripova, pri čemu bi se svaka epizoda bavila drugom pretpostavkom.

Trenutno je nejasno hoće li koristiti druge priče iz stripova za inspiraciju, osim gore spomenutih. Moguće je da će mnogi od scenarija biti potpuno novi i da će se temeljiti na onome što smo vidjeli u MCU-u, a ne na stripovskom kanonu.

No ipak, potencijal serije “What If” omogućit će Marvelu da ispriča neke nepoznatije i još nevjerojatnije priče koje se ne mogu ostvariti u igranim filmovima.

Kakav scenarij “What If” serije biste htjeli vidjeti?