Nastavak Disney filma Maleficent iz 2014. sa Angelinom Jolie u ulozi naslovne heroine/negativke danas je dobio svoj službeni naslov – Maleficent: Mistress of Evil, ali i svoj službeni poster i možda ono najvažnije, novi datum izlaska – 18. listopad 2019., što je sedam mjeseci ranije od prijašnjeg najavljenog datuma.

Povezano: Prvi pogled na Michelle Pfeiffer u ‘Maleficent 2’

U ovom nastavku, osim Angeline, svoju ulogu repriziraju i Elle Fanning kao Princeza Aurora, Sam Riley kao Diaval, te Imelda Stauton, Juno Temple i Lesley Manville kao tri vilinske kume. Od novih lica možemo očekivati Michelle Pfeiffer u ulozi Kraljice Ingrith, Chiwetela Ejiofora te Ed Serkina u ulozi negativca.

Prvi nastavak je izašao 2014. kao remake poznate bajke Sleeping Beauty, ali iz perspektive zle vile Maleficent koja je bila odgovorna za Aurorin vječni san. U filmu smo vidjeli što je uzrokovalo da Maleficentino inače dobro srce otvrdne, čime je film malo promijenio viđenje na poznatu bajku koju je napisao Charles Perrault još davne 1697., ali i Disney-ev klasik Sleeping Beauty iz 1959. Unatoč tom drugačijem pristupu, film je na kino blagajnama prošao odlično, zaradivši $760 milijuna u cijelom svijetu te dobivši nominaciju za Oscara za najbolji dizajn kostima. Zahvaljujući tom uspjehu, Disney je najavio nastavak koji je svijetlo dana trebao prvotno ugledati u svibnju 2020., ali će, na kraju, ipak izaći mnogo ranije nego što smo očekivali.

Film režira Joachim Rønning, a za scenarij su zaslužni Linda Woolverton, Micah Fitzerman-Blue, i Noah Harpster.

Službeni sinopsis filma:

“Maleficent II nastavlja istraživati složen odnos između rogate vile i buduće kraljice, one uskoro stvaraju nove saveze i suočavaju se s novim protivnicima u svojoj borbi da zaštite zemlju i čarobna stvorenja koja se nalaze unutar nje.”

Službeni poster filma: