Lord of the Rings TV serija iz Amazona nastavlja poprimati oblik. Collider donosi da je Amazon doveo Engleskog glumca Maxima Baldryja u “značajnu” ulogu u visoko budžetnoj Lord of the Rings seriji fantazije.

Baldry, kojeg smo posljednje imali prilike vidjeti u HBO seriji Years and Years, je posljednji koji se pridružio Lord of the Rings seriji. Osim njega, do sada su seriji dodani Will Poulter (Midsommar, Bandersnatch) i Markella Kavenagh (Romper Stomper).

Službeno, međutim, nema još nikakvih potvrda o glumačkoj postavi Amazonove Lord of the Rings serije.

Iza kamera, Amazon je okupio fantastičnu ekipu scenarista i producenata. Soba scenarista, za sada bez naziva Lord of the Rings TV seriju, obuhvaća Gennifer Hutchinson (Breaking Bad, Better Call Saul), Helen Shang (Hannibal), Justin Dohle (Stranger Things), Bryan Cogman (Game of Thrones) i Stephany Folsom (Toy Story 4).

J.A. Bayona, redatelj Jurassic World: Fallen Kingdom filma, režira prve dvije epizode Lord of the Rings TV serije.

Kate Hawley je dizajnerica kostima; prije je radila na Edge of Tomorrow i Suicide Squad. Rick Heinrichs koji je osvojio Oscara za Sleepy Hollow i također je radio na The Last Jedi, je dizajner produkcije; Jason Smith, koji je radio na The Revenant, Super 8 i The Avengers je nadzornik za vizualne efekte. Tolkienov učenjak Tom Shippey također radi na novoj seriji, kao i Lord of the Rings ilustrator i idejni umjetnik filmske trilogije John Howe.

Amazon Lord of the Rings TV serija također ima razne producente, uključujući ljude koji su radili na Westworld, Boardwalk Empire, 10 Cloverfield Lane i The Departed.

Lord of the Rings TV serija će se odvijati tijekom Drugog doba, ali nema riječi o nijednom liku koji bi se mogao pojaviti u seriji ili na koji način će serija upravljati svojim vremenskim razdobljem.