Amazon će potrošiti oko $1 milijarde na izradu Lord of the Rings streaming tv serije. Čini se da kompanije planira dobiti puno Međuzemlja za svoje novce. U eri kada većina prestižnih serija pravi sezone od po desetak ili čak manje epizoda, JRR Tolkien ekspert koji radi na Amazonovoj Lord of the Rings seriji kaže da će prva sezona imati broj epizoda bliži tradicionalnim serijama koje idu na mrežama.

Tom Shippy je umirovljeni profesor književnosti srednjeg i starog Engleskog jezika. On je također autoritet na Tolkienovim radovima i zaposlen je kao konzultant na Amazonovoj Lord of the Rings seriji. Shippy je otkrio neke detalje kada je pričao o seriji Njemačku Tolkien fanovsku stranicu Deutsche Tolkien. Prema Shippyju, “Trebalo bi biti 20 epizoda u prvoj sezoni. Pa dok ne odluče kakav će biti kraj, oni ne mogu početi snimati.”

Lord of the Rings TV serija - otkriveno vrijeme radnje i lokacije

Shippy je također komentirao o slobodi koju Amazon ima time što će se Lord of the Rings serija odvijati tijekom Drugog doba, vremena u povijesti Međuzemlja koje se proteže gotovo tri i pol tisućljeća prije nego što je Isildur ubio Saurona presijecajući Jedan Prsten s tiraninog prsta. Usprkos tome što je to tako dugačak period, to se razdoblje ne istražuje u knjigama, već uglavnom u prilozima iz izvora poput The Silmarillion. To znači da Amazon ima puno praznina koje može ispuniti na načine na koji oni to žele.

“Tolkien Estate će inzistirati da glavni oblik Drugog doba ne bude mjenjan,” Shippy je rekao. “Sauron upada u Eriador, Númenorijanska ekspedicija ga tjera natrag , vraćen je u Númenor. Tamo on iskvari Númenórejce i zavede ih da prekrše zabranu Valara. Sve ovo, tijek povijesti, mora ostati isto.

“Ali možete dodati nove likove i postaviti puno pitanja, poput: Što je Sauron radio u međuvremenu? Gdje je bio nakon što je Morgoth poražen? Teoretski, Amazon može odgovoriti na ova pitanja izmišljanjem odgovora, jer Tolkien nije to opisao. Ali to ne smije proturječiti onome što je Tolkien rekao. To je ono na što Amazon mora paziti. To mora biti kanonsko, ne smiju mijenjati granice koje je Tolkien stvorio, potrebno je ostati “tolkijanski”.”

Amazon je zaposlio Jurassic World: Fallen Kingdom redatelja JA Boyana da režira pilot epizodu ove nove Lord of the Rings serije. “JRR Tolkien stvorio je jednu od najneobičnijih i nadahnjujućih priča svih vremena, a kao obožavatelj cijelog svog života čast mi je i zadovoljstvo pridružiti se ovom nevjerojatnom timu,” Bayona je rekao.